Prioritet – poštovanje izborne volje građana

Izvor: Kragujevac.rs, 20.Okt.2014, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prioritet – poštovanje izborne volje građana

Na lokalnim izborima koji su održani 6. maja 2012. godine, najviše glasova dobila je lista “Veroljub Verko Stevanović - Zajedno za Kragujevac - Ujedinjeni regioni Srbije“. Od 93 224 građana, koji su izašli na birališta, za Stevanovićevu listu glasalo je 34 319 što je prevedno u mandate 37 odborničkih mesta.

Na drugom mestu, po broju osvojenih glasova, našla se lista “Pokrenimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Kragujevac - Tomislav Nikolić“ koja je sa 16 694 glasa osvojila 18 mandata. U gradskom parlamentu 12 odbornika dobila je lista “Izbor za bolji život - Boris Tadić“, Lista koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije 10, dok su Preokret (LDP I SPO), kao i lista “Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica“ osvojile po pet mandata.

Šta se dogodilo u međuvremenu, kako je došlo do promena u odnosu snaga, pa je broj odbornika okupljenih oko SNS značajno uvećan, toliko da su u skupštinsku proceduru uputili zahtev za sazivanje sednice Skupštine grada na kojoj bi se odobornici izjasnili o poverenju aktuelnoj vlasti, samo su neka od pitanja na koje je odgovor potražila Produkcijska kuća “Mreža“ iz Beograda.

Uvek je burno u Kragujevcu kada je politika u pitanju i ta bura traje unazad više godina, rekao je gradonačelnik Veroljub Stevanović, objašnjavajući još jedan pokušaj prekrajanja izborne volje građana Kragujevca.

Nisam po volji ljudima iz vrha vlasti samo zato što ne mislim kao oni. Protivnik sam politike zamajavanja naroda, zalažem se za rešavanje životnih pitanja, za zapošljavanje i rast standarda, za konkretne rezultate. Šta god da bude na ovdašnjoj političkoj sceni, bura ili cunami, meni ne smeta, ja sam na to navikao, ali to nije dobro za građane Kragujevca.

Ovo nije prvi pokušaj da se vlast u Kragujevcu obori. Bilo je tu, podsetio je Stevanović svega, neverovatnih pritisaka, blokada, kontrola... Sada je to dogovor stranaka koje su na vlasti na republičkom nivou, dekret, naredba odozgo. Da li će u tome uspeti, ne znam, na vagi smo u ovom trenutku. I ako se desi da se vlast promeni, ja znam šta sam radio, znam šta je iza mene. Ovo je moj grad, kazao je Stevanović, koji volim najviše na svetu, svoj život sam vezao za Kragujevac. Nije mi potrebno da budem na vlasti. Ja se samo borim za principe demokratije, poštovanje Ustava i izborne volje građana, iskazane na izborima u maju 2012. godine.

Stevanović ne krije da je razočaran postupkom Srpskog pokreta obnove, koji se priključio inicijativi Srpske napredne stranke za izglasavanje nepoverenja aktuelnoj vlasti. Odbornici okupljeni oko Srpske napredne stranke pokazuju svoje lice i svoje namere, zaboravljajući da uvek postoji sutra. Na kraju se sve sabere, ostaje istina koju ne možete da obrišete, a građani će to procenti i ocenti kada dođe vreme za izbore.

Opširnije u utorak 21. oktobra u 20 sati na Drugom programu Radio televizije Srbije.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.