Prijem za delegaciju italijanske asocijacije “Ne bombe već karamele“

Izvor: Kragujevac.rs, 21.Apr.2017, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za delegaciju italijanske asocijacije “Ne bombe već karamele“

Delegacija italijanske asocijacije “Ne bombe već karamele“ u poseti je gradu Kragujevcu i tim povodom prof. dr Nedeljko Manojlović član Gradskog veća za obrazovanje i dr Jasmina Predojević - Simović pomoćnik gradonačelnika za održivi razvoj grada i saradnju sa udruženjima organizovali su prijem za članove ove humanitarne organizacije.

Prijateljstvo i saradanja sa humanitarnom organizacijom “Ne bombe već karamele“ iz Trsta datira od 1999. godine i na zadovoljstvo svih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << nas traje do danas, a otpočela je kao pomoć deci iz radničkih porodica. Kasnije, saradnja između grada Kragujevca i asocijacije, posredstvom Jedinstvene sindikalne organizacije “Zastava“, se proširila i na renoviranje i adaptaciju školskih i zdravstvenih ustanova. U oblasti donatorstva prijatelji iz Italije su realizovali “Usvajanje na daljinu“ u okviru koje su italijanske porodice stipendirale decu iz najsiromašnijih porodica iz Kragujevca. Preko 1700 učenika iz Kragujevca je tako dobilo podršku za školovanje, podsetio je prof. dr Manojlović i istakao da takva humanost i dobra volja jesu za poštovanje.

Posle 17 godina saradnje napisana je knjiga u izdavaštvu italijanske organizacije koja podseća na početke i razvoj saradnje i prijateljstva sa gradom Kragujevcom i drugim gradovima u Srbiji. Predstavnica delegacije iz Italije poklonila je primerak prof. dr Nedeljku Manojloviću, članu Gradskog veća.

U ime delegacije Asocijacije Zastava Trieste na gostoprimstvu i ljubaznosti zahvalio se Srefano Verzrgnassi koji je rekao da su radnici i njihove porodice oni koji grade mostove i čuvaju prijateljstva.

Ono što smo uspeli do sada da realizujemo zajedno, dovoljan je razlog našeg opstanka. Naš cilj je jasan - radnička solidarnost i pružanje podrške i pomoći u realizaciji projekata predloženih od strane radničkog sindikata u saradnji sa lokalnom samoupravom, rekao je Srefano Verzegnassi i istakao da bez predsednika udruženja Đilberta Vlaića, bez njegove neograničene energije sve do sada realizovane aktivnosti ne bi bile ostvarene.

Na početak saradnje i dolazak delegacije iz Italije podsetio je predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije ''Zastava'' Rajko Blagojević kao i na do sada realizovane projekte i njihove vrednosti koji su se godinama uvećevali i širili na rekonstrukciju i adaptaciju školskih i zdravstvenih objekata.

Poslednji realizovan projekat je rekonstrukcija jedne zapuštene zgrade u selu Desimirovac koja je sada sportska sala, rekao je Rajko Blagojević, predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije “Zastava“. Enterijer osnovne škole u selu Korman je potpuno sređen, a u narednih mesec dana u planu je adaptacija zgrade Osnovne škole “Miloje Simović“ u selu Dragobraći.

U okviru svoje posete u Kragujevcu delegacija iz Trsta posetiće adaptirane objekte u Kormanu i Maršiću i uručiti stipendije za 147 učenika u ukupnom iznosu od 26 hiljda evra.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.