Pola veka Mesne zajednice Erdoglija

Izvor: Kragujevac.rs, 16.Apr.2015, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola veka Mesne zajednice Erdoglija

Jedna od najstarijih mesnih zajednica u Kragujevcu MZ «Erdoglija» danas je svečanom sednicom obeležila 50 godina postojanja na kojoj su istaknutim pojedincima, preduzećima i ustanovama podeljene zahvalnice za doprinos u razvoju i afirmaciji ove kragujevačke mesne zajednice. Svečanosti su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave grada Kragujevca, gradonačelnik Požarevca sa saradnicima, predstavnici pobratimskih mesnih zajednica «Čačalica» iz Požarevca i «Denino brdo», predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << institucija, istaknuti pojedinci i umetnici.

Čestitajući značajan jubilej, Slavica Kominac, zamenik predsednika Skupštine grada Kragujevca je naglasila da proslaviti pola veka postojanja nije malo a da grad Kragujevac sa višedecenijskom tradicijom u razvoju mesne samouprave može da se pohvali što je nakon izmene Zakona o lokalnoj samoupravi među prvima doneo Odluku o mesnoj samoupravi koja je na jedan demokratski način omogućila neposredno biranje članova Saveta mesnih zajednica i bio primer mnogim gradovima i opštinama u Srbiji. Zahvaljući partnerskom odnosu lokalne samouprave sa mesnim zajednicama i podršci koju je pružala u mnogobrojnim aktivnostima, MZ «Erdoglija» je 2007. godine proglašena za najbolju mesnu zajednicu u Srbiji, istakla je Slavica Kominac.

Od svog osnivanja 1965. godine do danas u MZ «Erdoglija» sredstvima samodoprinosa urađena je regulacija Erdoglijskog potoka, izgrađena ulica «Bulevar Kraljice Marije», adaptacija i nadgradnja zdravstvene stanice br.5 u kojoj su građani po prvi put dobili specijalističke preglede, izgrađen je dom mesne zajednice i fudbalski teren u sklopu mini sportskog centra na teritoriji MZ «21. oktobar». Prema rečima Zorana Đokića predsednika Saveta mesne zajednice «Erdoglija», najviše smo ponosni na saradnju koju imamo sa građanima, jer kao organ koji ih spaja sa lokalnom samoupravom, svakodnevno rešavamo komunalne i druge probleme u mesnoj zajednici.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Pet decenija Mesne zajednice Erdoglija

Izvor: Šumadija Press, 17.Apr.2015, 11:30

Mesna zajednica Erdoglija juče je obeležila 50 godina postojanja.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.