“Napet šou”: Marčelo satima potpisivao knjige Kragujevčanima

Izvor: Svet, 23.Nov.2014, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Napet šou”: Marčelo satima potpisivao knjige Kragujevčanima

U okviru Sajma knjiga šoping centra “Plaza Kragujevac”, proteklog vikenda, svoj “Napet šou” predstavio je popularni Marko Šelić Marčelo. Omiljen među svim uzrastima, izazvao je ogromnu gužvu u glavnom atrijumu, na kojem je “Mladinska knjiga” izložila svoja izdanja I u organizaciji sa “Lagunom” i “Plazom”, omogućila Kragujevčanima da dođu do potpisa I fotkanja sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << multimedijalnim umetnikom. “Tačan kao Švajcarac” , od 17 sati započeo je ”obaranje sopstvenog rekorda”, kada je u pitanju potpisivanje i druženje sa publikom. Naime, punih pet sati, bez ustajanja i napuštanja svoje stolice, Marčelo je potpisivao knjige utkavši svakome, kao posvetu, jedan od svojih omiljenih delova pesama koje izvodi.

Uz potpisivanje, stpljivo je razgovarao sa prisutnim tinejdžerima, šalio se, delio im životne savete, pravio selfije…Iako je ruka nepresatno ispisivala nove poruke, nismo primetili da mu to predstavlja ikakav problem.
Harizmatičan, duhovit, dodatno je obasjao prostor okićene “Plaze” oduševivši i prolaznike, među kojima je bilo dosta penzionera, koji su, saznavši ko je mladi umetnik i kako se uljudno, kultruno ophodi prema svojoj publici, uzvikivali  ”Bravo,sine”!

Iako već naviknuti da nam Marko Šelić Marčelo direktno u lice govori istinu, bez obzira na to da li su u pitanju njegovi prozni tekstovi ili poezija, on je ponovo uspeo da nas iznenadi: ovoga puta „knjigoalbumom“. Skeniranje realnosti i analizu razloga zbog kojih smo danas bezmalo svi akteri jednog „napetog šoua“ nalazimo u Markovim tekstovima pesama koje se nalaze na albumu (a koji je sastavni deo ove knjige) i u esejima koje pored Marka potpisuju reditelj Kokan Mladenović, pisci David Albahari, Mihajlo Pantić i Pavle Zelić, aforističar Dalibor Đorđević, rok kritičar Petar Janjatović, kolumnista Draža Petrović, mirovni radnik Milan Colić, psiholog i psihoterapeut Vladan Beara i koordinatorka organizacije ASTRA Elena Krsmanović.

Autor: Mario Badjuk, Life Content
Foto: Miki Jevtović, Life Content
 

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.