Brza zarada nije put do pozitivnih promena

Izvor: Kragujevac.rs, 24.Okt.2014, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brza zarada nije put do pozitivnih promena

U okviru projekta «Novi Lideri» koji realizuje Studentska organizacija AISEC, na Pravnom fakulteta Univerziteta u Kragujevca organizovano je predavanje na temu «Mladi kao pokretači pozitivnih promena ili samo nemi posmatrači».

Jačanjem liderstva širom Srbije, cilj projekta je da se mladi ljudi motivišu da budu agenti pozitivnih promena u svom okruženju, inspirisani da razmišljaju na proaktivan način i pokreću inicijative. Jedan od predavača bio je Dušan Obradović, član >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Gradskog veća za lokalnu samoupravu, regionalni razvoj i saradnju sa Vladom RS.

Kao osnovni problem mladih u shvatanju liderstva, Dušan Obradović vidi u tome što mladi danas u želji da ostvare neki od benefita a najčešće novčani, koriste metode brze zarade a ne bave se suštinski i strateški svojom karijerom.

Ne možemo po svaku cenu svoju mladost, svoju energiju, svoje vreme koje je u ovom trenutku najveći resurs da koristimo u funkciji nečega što vidimo da je poslužilo drugima da postignu uspeh, jer iako nas to iritira i to kritikujemo na kraju se dogodi da mnogi pokleknu i urade isto ono što su drugima najviše zamerali. Vi niste krivi za krizu u društvu i zato težite ka tome da vam ne oduzmu osnovne vrednosti, jer su vaši resursi vreme, moral i mesto u društvu, poručio je Obradović.

Govoreći o svojim iskustvima u đačkom parlamentu, Obradović je savetovao studente da budu posvećeni profesijama koje su izabrali na svojim fakultetima, da biraju uzore i pojedince sa kojima će moći da šire svoje ideje i još u studentskim danima postave temelje za uspešnu profesionalnu karijeru. Nema zarade i uspeha na brzinu, jer ako se i dosegnu veoma brzo nestanu i izgube svoju vrednost, zaključuje Dušan Obradović.

Inače, predavanje «Mladi kao pokretači pozitivnih promena ili samo nemi posmatrači» na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, jedno je od 15 koje se tokom oktobra održavaju u gradovima širom Srbije i prethode Konferenciji Novih lidera koja će biti održana u novembru u Narodnoj banci Srbije u Beogradu.

Projekat «Novi lideri» studentska organizacija AISEC organizuje devet godina koji je i ovoga puta podržalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.