Izvor: Kragujevac.rs, 26.Jul.2016, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni udžbenici za đake prvake u Kragujevcu

Gradsko veće dalo je saglasnost na pokretanje postupka javne nabavke i zaključenje ugovora za nabavku udžbenika za prvi razred osnovne škole. To je prvi put da grad Kragujevac obezbeđuje besplatne udžbenike za sve učenike koji kreću u školu. Ove godine biće nabavljeno 1634 kompleta koji će se davati roditeljima na revers i te udžbenike moći će da koriste tri generacije učenika. Krajnji rok za isporuku knjiga je 15. septembar, a roditelji koji su preko škola ušli u postupak >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << nabavke udžbenika mogu da izvrše povraćaj novca.

Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje dva ugovora o saradnji između Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i grada Kragujevca koji se odnose na pomoć u ekonomskom osnaživanju povratnika po osnovu sporazuma o redamisiji kao i obezbeđivanja odnosno poboljšanja uslova stanovanja kroz dodelu pomoći za kupovinu ili adaptaciju seoske kuće sa okućnicom. Za te namene Kragujevcu je po osnovu javnog poziva dodeljeno 4,3 miliona dinara dok se Grad obavezuje da obezbedi 451.500 dinara.

Ugovorom je predviđeno da maksimalna vrednost robe i materijala za pokretanje, razvoj i unapređenje dohodovnih aktivnosti u poljoprivrednoj, zanatskoj ili uslužnoj delatnosti po porodičnom domaćinstvu iznosi 200.000 dinara. Za kupovinu ili adpataciju seoskog domaćinstva maksimalni iznos pomoći po domaćinstvu je 1.150.000 dinara.

Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje Ugovora o pružanju usluge vantelesne oplodnje u Specijalnoj ginekološkoj bolnici za lečenje steriliteta ''Nikolov'' iz Kragujevca za parove kojima se rešenjem Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu odobri finansijska pomoć za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje.

Gradsko veće donelo je zaključak kojim se nalaže Gradskoj upravi za komunalne i inspekcijske poslove da preduzeme neophodne mere radi sanacije odnosno asfaltiranja platoa i pristupnog puta do crkve u Cvetojevcu zbog bezbednog pristupa hramu. Pored toga, na inicijativu Mesne kancelarije i peticije građana na liniji javnog prevoza Trmbas - Male Pčelice, Gradsko veće donelo je rešenje o novom  stajalištu Trmbas - Lepino brdo.

Na sednici je donet i zaključak o poretanju inicijative za izradu Plana detaljne regulacije ''Dela stare varoši'' uz ulicu Srpskih dobrovoljaca radi redefinisanja površina javne namene u skladu sa stečenim urbanističkim obavezama iz prethodnog perioda.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Za opremanje dva školarca malo jedna plata

Izvor: BanjalukaLive.com, 26.Jul.2016

U knjižarama širom RS polako se kompletiraju udžbenici i školski pribor za učenike osnovne škole, a ako se tome doda i obavezno obnavljanje garderobe, za spremanje dva školarca malo je i jedna prosječna plata. Iako je do početka naredne školske godine ostalo još oko mjesec, mnogi roditelji...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.