(VIDEO) Tomas Bah za Kurir: Srbija bila protiv prijema Kosova

Izvor: Kurir, 19.Apr.2015, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) Tomas Bah za Kurir: Srbija bila protiv prijema Kosova

Da li neku teritoriju priznaju Ujedinjene nacije nije nikakav uslov da ona postane članica Međunarodnog olimpijskog komiteta. Sport bi trebalo da nudi integraciju, a ne diskriminaciju. Mi smo impresionirani kako je Srbija prihvatila tu odluku, s kojom se nije slagala

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah u ekskluzivnom intervjuu za Kurir pojašnjava šta je prethodilo odluci da Kosovski olimpijski komitet bude primljen u ovu organizaciju. Nemac, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 1976. godine u Montrealu osvojio zlatnu olimpijsku medalju u mačevanju, kaže da su se Olimpijski komitet Srbije i njen predsednik Vlade Divac protivili ovakvoj odluci, ali da na nju nisu mogli da utiču.

Kako biste opisali odnos sa Olimpijskim komitetom Srbije i predsednikom Vladom Divcem?

- Izuzetno cenimo veliki napredak olimpijskog sporta u Srbiji, koji postaje sve bolji i bolji. Na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. zauzeli ste 61. mesto, a na poslednjim Igrama u Londonu 42. poziciju, što govori u prilog tom progresu. MOK je posebno ponosan na činjenicu da je učestvovao u tim uspesima kroz programe OKS, ali tu se ne zaustavljamo, nego gledamo napred i želimo da OI u Riju naredne godine budu još uspešnije.

Uveličao potpisivanje ugovora AMG i OKS

SVI ĆETE IMATI KORIST OD SARADNJE

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah prisustvovao je potpisivanju sponzorskog ugovora između „Adrija medija grupe“ i Olimpijskog komiteta Srbije, čime je naša kuća postala zvaničan partner OKS.

Olimpijski komitet Srbije na svečanom potpisivanju predstavljao je njegov predsednik Vlade Divac, a najmoćniju medijsku kuću na Balkanu njena potpredsednica Natalija Cvetković. Najveća medijska kuća na zapadnom Balkanu je sa svoja dva najuticajnija izdanja - Kurirom i Njuzvikom, postala partner OKS u domenu dnevnih novina.

Počasni gost na potpisivanju ugovora bio je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah, koji je boravio u poseti Srbiji.

- Od ove saradnje korist će imati OKS, ali i „Adrija medija grupa“, jer će milionska čitalačka publika biti uz vaše sportiste. Želeo bih da čestitam na ovom ugovoru i poželim da zajedno imate uspešne Olimpijske igre u Riju naredne godine - poručio je Bah.

Rio de Žaneiro

PLESAĆEMO U RITMU SAMBE

Kakva su vaša očekivanja od predstojećih Olimpijskih igara u Južnoj Americi, to jest Rio de Žaneiru naredne godine?

- Pokazaće se entuzijazam brazilskog uživanja u životu i južnoameričkog kontinenta. Uveren sam da ćemo svi zajedno uživati u njihovom gostoprimstvu, pogotovo tokom ceremonija otvaranja i zatvaranja Igara, i da ćemo svi zajedno plesati u ritmu sambe.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.