UEFA primila samoproglašeno Kosovo

Izvor: Vostok.rs, 03.Maj.2016, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA primila samoproglašeno Kosovo

 

Fudbalski savez Srbije je u odavno neravnopravnoj borbi za prijem samoproglašene države Kosovo u članstvo UEFA.

Na Kongresu UEFA koji se održava u Budimpešti delegati UEFA odbili su, tajnim glasanjem, promenu člana 5. tačka 1. Statuta UEFA kojom bi se omogućio prijem u članstvo UEFA svim onim zemljama koje nisu priznate od strane Ujedinjenih nacija ali su priznate od strane većeg dela međunarodne zajednice na evrpskom kontinentu.

Ali i pored te promene statuta UEFA je odlučila da primi samoproglašeno Kosovo!

Kako je saopšteno, na tajnom glasanju 28 saveza je glasalo za prijem samoproglašenog Kosova, 24 protiv, a dva su bile suzdržana.


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo primljeno kao 55. članica UEFA

Izvor: Beta, 03.Maj.2016

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas da je Kosovo primljeno u tu organizaciju kao 55. članica."Fudbalski savez Kosova je izglasan kao 55. članica Evropske fudbalske unije", navodi se na zvaničnom Tviter profilu UEFA.Delegati UEFA ranije danas na Kongresu nisu odobrili promenu statuta...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.