Skupština Kosova usvojila Deklaraciju o vrednostima OVK

Izvor: N1 televizija, 28.Okt.2016, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Kosova usvojila Deklaraciju o vrednostima OVK

Skupština Kosova usvojila je Deklaraciju o vrednostima Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), koja predvidja da se u narednih šest meseci usvoji Zakon o vrednostima OVK.

Za predlog rezolucije je glasao 61 poslanik, protiv nije glasao nijedan, dok je 11 poslanika Samoopredeljenja bilo uzdržano.

U rezoluciji se navodi da je "oslobodilačka borba Kosova predvodjena OVK imala za cilj slobodu i nezavisnost naroda Kosova", da je imala odbrambeni i oslobodilački karakter, i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da je vodjena u skladu s najvišim standardima ratovanja.

Navedeno je i da je to bila borba isključivo protiv vojnih, policijskih snaga i administracije Srbije na Kosovu.

"Pripadnici OVK svojim žrtvovanjem i angažovanjem u oslobodilačkoj borbi Kosova bili su odlučujući faktor za slobodu i nezavisnost naroda Kosova i u tom smislu imaju i treba da imaju zasluženu institucionalnu podršku u skladu sa Ustavom i zakonima", piše u tekstu rezolucije.

Odmah posle usvajanja rezolucije Skupština Kosova je nastavila redovnu sednicu na kojoj će razmotriti i pokušati da uskladi izjave upućene EU o liberalizaciji viza.

Na dnevnom redu sednice su i predlozi izmene i dopune zakona o izvršnom postupku, otpisu javnih dugova, o zateznim kamatama u trgovačkim transakcijama, o hitnoj medicinskoj službi i o regulisanim profesijama.

Skupština treba da izabere članove nezavisnih komisija i tela koje su u nadležnosti Skupštine Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.