Skat: Iznenadilo bi me da Kosovo bude uslov za ulazak u EU

Izvor: N1 televizija, 21.Jul.2017, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skat: Iznenadilo bi me da Kosovo bude uslov za ulazak u EU

Najvažnije je da dođe do normalizacije odnosa između Beograda i Prištine, rekao je ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skat i dodao da bi ga iznenadilo da pitanje Kosova bude uslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju.

Skat je u intervjuu Politici rekao da se nada da će se uskoro videti neki napredak u briselskom dijalogu između Beograda i Prištine.

On je ocenio da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Americi bila veoma uspešna.

>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />U Vašingtonu je srdačno primljena odluka predsednika da na samom početku mandata poseti Ameriku, rekao je Skat u intervjuu.

Ambasador SAD je istakao i važnost spremnosti potpredsednika SAD Majka Pensa da razgovara sa predsednikom Vučićem i ponovi konzistentnost američke politike u regionu i podršku strateškim ciljevima Srbije koji se tiču integracije u EU i pomirenja u regionu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Skot: Uspešna poseta Vučića Americi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2017

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot ocenio je da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Vašingtonu bila veoma uspešna i da je tom prilikom istaknuta podrška SAD evropskom putu Srbije i pomirenju u regionu...Skot je u intervjuu za Politiku izrazio nadu da će uskoro doći do napretka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.