Protest Prištine zbog izručenja Srbiji

Izvor: Vesti-online.com, 02.Maj.2016, 04:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Prištine zbog izručenja Srbiji

U Cirihu je ovih dana uhapšen 51-godišnji Albanac s Kosova za kojim je Srbija izdala međunarodnu poternicu i koga tereti da je kao pripadnik terorističke organizacije UČK počinio ratni zločin nad srpskim civilima u južnoj srpskoj pokrajini 1998. godine. Ovo hapšenje zločinca izazvalo je političku krizu i napetost između samoproglašene Republike Kosovo i Švajcarske.

Kako piše švajcarski nedeljnik "Zontagcajtung", povodom ovog hapšenja kod vlasti u Bernu je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << intervenisao ambasador Kosova u Švajcarskoj zahtevajući da se odbije zahtev za izručenje Srbiji uhapšenog pripadnika UČK.

Pismo slične sadržine stiglo je i iz Prištine, od ministra pravde samoproglašene države Hajrudina Kučija na adresu Simonete Somaruge, švajcarske ministarke policije i pravosuđa.

Kuči u pismu navodi, između ostalog, da se "izručenje uhapšenog Srbiji ne sme dozvoliti jer ona nije nadležna da sudi državljanima Kosova"(?!).

"Zontagscajtung" prenosi i navode da uhapšeni kosovski Albanac u Švajcarskoj živi od 1998. godine i da je ratu izgubio 13 članova svoje uže i dalje porodice, a među žrtvama je i njegova supruga. Navode i to da je u njegovom rodnom mestu Orahovac bilo žrtava ne samo među srpskim civilima, nego i među albanskim, a počinili su ih pripadnici terorističke UČK.

* E, šaljvdžije: Tači najavio da neće biti kriminalaca u vlasti

* Počelo je: Ubijen svedok Suda za ratne zločine OVK

* "Ako Kosovo ne može da zaštiti svedoke protiv OVK, čuvati ih u inostranstvu"
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

POSLE HAPŠENJA U CIRIHU Protest Prištine zbog izručenja teroriste OVK Srbiji!

Izvor: Kurir, 02.Maj.2016

...Kako piše švajcarski nedeljnik "Zontagcajtung", povodom ovog hapšenja kod vlasti u Bernu je intervenisao ambasador Kosova u Švajcarskoj zahtevajući da se odbije zahtev za izručenje Srbiji uhapšenog pripadnika UČK..Pismo slične sadržine stiglo je i iz Prištine, od ministra pravde samoproglašene...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.