Priština: Opozicija najavljuje nove proteste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2015, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Opozicija najavljuje nove proteste

U sedištu pokreta Samoopredeljenje sve je spremno za skup koji je najavljen za subotu. Na konferenciji za novinare opozicija je zatražila pomoć policije kako ne bi bilo nasilja.

Međutim, cela situacija bi mogla da se promeni jer iako nije potvrđeno, očekuje se prisustvo lidera pokreta Samoopredeljenje, Aljbina Kurtija i jos dva poslanika za kojima traga policija. Oni se nece predati, jer kako kazu, pravde na Kosovu nema.

"Svi poslanici koji su traženi ne odgovaraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na pozive pravde koju ovde kroji politika. Ovo je naređenje izdato od premijera Mustafe i postoje snimci koji su javni kad je on tražio da se pohapse poslanici", kaže Glauk Konjufca iz Pokreta Samoopredeljenje.

Predstavnici koalicije opozicije su najavili da ce nastaviti svoju aktivnost protivljenja sporazumu sve dok Vlada Kosova ne bude odbacila dogovore postignute u Briselu.

"Građani imaju mnogo razloga da se bune protiv ove Vlade, zbog zdravstva, prosvete, socijalnog blagostanja, novih radnih mesta i neispunjavanja obećanja", kaže Pal Lekaj iz Alijanse za budućnost Kosova.

Kosovska opozicija organizovala je, kako kazu, najveći skup do sada kojim se protivi formiranju Zajednice srpskih opština i demarkaciji sa Crnom Gorom.

Miting će biti održan uz političke govore i kulturno umetnički program a prema njihovim tvrdnjama nasilja neće biti.

Međutim to ostaje velika nedoumica. Preko hiljadu redara i policija obezbeđivaće sutrašnji skup.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.