OKS: MOK spreman da primi Kosovo u svoje članstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2014, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OKS: MOK spreman da primi Kosovo u svoje članstvo

Članovi Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) spremni su da prime Kosovo u punopravno članstvo u toj organizaciji, saopštio je danas Olimpijski komitet Srbije (OKS).

MOK je Olimpijskom komitetu Srbije poslao obaveštenje o zvanično podnetoj inicijativi Kosova za prijem u punopravno članstvo u MOK, navodi se u današnjem saopštenju OKS.

"Imamo informaciju da su članovi MOK spremni da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovoga puta daju podršku ovoj inicijativi, iako smo u saradnji sa nadležnim državnim institucijama, u više navrata insistirali da su takve aktivnosti neprihvatljive", piše u saopštenju.

U saopštenju se ističe da bi "takav prijem predstavljao izuzetak koji se nije dogodio u skorijoj istoriji, obzirom da u tom periodu ni jedan nacionalni olimpijski komitet nije primljen u članstvo MOK, a da prethodno ta zemlja nije primljena u članstvo Ujedinjenih nacija".

OKS je naveo da su svi nadležni organi u Srbiji blagovremeno obavešteni o pokušajima Kosova da putem različitih kanala dođe do članstva u MOK, koji traju pune četiri godine, a koje je OKS uspešno zaustavljao.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Međunarodni olimpijski komitet prima Kosovo!?

Izvor: BanjalukaLive.com, 21.Okt.2014

Na sve načine Kosovo pokušava da postane član Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK). Olimpijski komitet Srbije (OKS)je obaviješten od strane MOK -a o zvanično podnetoj inicijativi samoporoklanovane države Kosovo za prijem u punopravno članstvo u toj organizaciji. Svi nadležni organi u Srbiji...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

DSS: Prijem Kosova u MOK bio bi skandal

Izvor: Kurir, 22.Okt.2014, 18:02

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da bi prijem Kosova u Međunarodni olimpijski komitet (MOK) predstavljao još jedan korak u njegovom otimanju i zapitala Olimpijski komitet Srbije "šta je uradio da spreči ovaj skandal"...DSS je u saopštenju zapitala i zbog čega Olimpijski...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.