Kosovo ubrzava put za Savet Evrope

Izvor: Vesti-online.com, 18.Dec.2014, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo ubrzava put za Savet Evrope

Pripreme za prijem Kosova u Savet Evrope iduće godine biće ubrzane - dogovorili su juče Hašim Tači, ministar spoljnih poslova Kosova i generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland.

- Kosovska strana izrazila je želju da Kosovo bude primljeno u Savet Evrope ali nije preciziran datum. Iduće godine biće novih koraka na tom planu - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je zavničnik Saveta Evrope za "Vesti".

On je dodao da su Tači i Jagland razgovarali o budućoj saradnji između Kosova i Saveta Evrope na planu poštovanja ljudskih prava, posebno kada je reč o trgovini ljudima, kao i da će biti ustanovljen nadzor Saveta Evrope o poštovanju Istanbulske konvencije o borbi protiv nasilja nad ženama.

Kako "Vesti" saznaju, Tači i Jagland nisu razgovarali o specijalnoj istrazi Euleksa o trgovini organima, o čemu je Parlamentarna Skupština Saveta Evrope izglasala rezoluciju početkom 2011. Tači je obavestio Jaglanda o formiranju nove vlade u Prištini, toku dijaloga Priština-Beograd.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.