Kosovo: Srbija da ispuni tri ključna uslova

Izvor: Radio 021, 01.Mar.2015, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Srbija da ispuni tri ključna uslova

Savetnik premijera Kosova Valjon Murtezaj izjavio je u subotu uveče da Priština neće pristati na nove teme u dijalogu dok Beograd ne ispuni dogovore iz Brisela i dodao da su sa tim stavom kosovskih vlasti upoznati i saradnici visoke predstavnice EU Federike Mogerini.

"Stav kosovske strane je veoma jasan, nema smisla započinjati nove teme dok se dogovori iz Brisela ne primene. Postoje tri stvari koje Srbija mora da ispuni, a to su: primena sporazuma o pravosudju, uklanjanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Parka mira na mostu na Ibru i gašenje Civilne zaštite", rekao je Murtezaj za RTK.

On je rekao da se sa Srbijom neće razgovarati o bogatstvima Kosova.

"Nikada se nije razgovaralo o jezeru Gazivoda, niti o drugim prirodnim bogatstvima Kosova. Garantujem da nećemo ni sa kim razgovarati o tome", rekao je Murtezaj.

Prema njemu kosovska strana ima strategiju kako da od sada natera Srbiju da primeni sporazume postignute u Briselu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Evropska Unija

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Priština ne želi otvaranje novih tema pre ispunjenja dogovorenog u Briselu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Mar.2015

Savetnik premijera Kosova Valjon Murtezaj izjavio je da Prištna neće pristati na nove teme u dijalogu dok Beograd ne ispuni dogovore iz Brisela. On je dodao da su sa tim stavom kosovskih vlasti upoznati i saradnici visoke predstavnice EU Federike Mogerini..."Stav kosovske strane je veoma jasan, nema...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.