Jevtić i Šlumberže: Brine islamski radikalizam na Kosovu

Izvor: Press, 08.Feb.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jevtić i Šlumberže: Brine islamski radikalizam na Kosovu

Kosovski ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, danas je ambasadoru OEBS-a na Kosovu Žan-Klodu Šlumberžeu preneo zabrinutost zbog poslednjih incidenata u povratničkim sredinama na Kosovu, posebno onih u Goraždevcu, Srbobranu, Berkovu i poslednji u selu Donji Petrić u opštini Klina.
             "Ako želimo napred u bolju budućnost i suživot, incidente moramo sprečiti, jer je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << to jedini način da Kosovo bude sigurno mesto za život svih, bez obzira na bilo koju pripadnost. Sramno je činiti štetu u povratničkim mestima, a pogotovu je sramno napadati i zastrašivati stare i nemoćne ljude u tim mestima", rekao je ministar Jevtić tokom sastanka.
Jevtić je, kako je saopštilo resorno ministarstvo, na sastanku takođe izneo veliku zabrinutost zbog pojave islamskog radikalizma na Kosovu i preneo svom sagovorniku da su i Srpska pravoslavna crkva i povratnici zbog toga zabrinuti i da na svaki način treba boriti protiv širenja jedne takve ideje koja je opasna za čitavo kosovsko društvo. 
"Posebno me brine incident u Berkovu i hapšenje grupe koja se sumnjiči da je povezana sa islamskim radikalizmom", rekao je Jevtić.
Ambasador Šlumberže je pohvalio posvećenost ministra Jevtića na putu poboljšanja povratka i rekao da će misija OEBS nastaviti da pruža podršku tom procesu u okviru njenog mandata.
Šlumberže je izneo ubeđenje da će se sa regionalnom saradnjom nastaviti i to sa fokusom na poštovanje imovinskih prava sa čim se ministar Jevtić u potpunosti složio. 
Takođe je potvrdio zabrinutost ministra Jevtića povodom pojave ideje islamskog radikalizma na Kosovu i istakao da je potrebno da relevantne institucije u svom maksimalnom kapacitetu stanu na put širenju ove pojave jer, kako je rekao, "svedoci smo zla koje islamski radikalizam nosi sa sobom širom Sveta".
Dvojica zvaničnika su konstatovali da će i ubuduće raditi na aktivnostima koje će biti u interesu svih naroda na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.