Jahjaga ne dolazi u Beograd

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Okt.2014, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga ne dolazi u Beograd

BEOGRAD - Predsjednica Kosova Atifeta Jahjaga neće doći u posjetu u Beograd, zbog političke blokade na KiM, potvrđeno je iz njenog kabineta.

Odluka da ona ne učestvuje na konferenciji u Beogradu donijeta je zbog nemogućnosti formiranja novih institucija u Prištini, ali i zbog "određenih organizacionih aspekata", piše B92.

Jahjaga je trebalo da dođe u Beograd na sastanku Evropske grupe trilateralne komisije koji se održava od 31. oktobra do 2. novembra.

"Predsjednica >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Kosova je poslije analize poziva evropske grupe Trilaterlane komisije da dodje na koferenciju u Beogradu 1. novembra odlučila da ne učestvuje zbog aktuelnog stanja na Kosovu i nemogućnosti formiranja novih institucija. Odluka je donijeta i poslije analize agende konferencije, nivoa učestnika i protokolarnih i organizacionih aspekta", prenose prištinski mediji.

Početkom oktobra kosovski mediji su prenijeli informaciju da će kosovska predsjednica Atifete Jahjaga doće u Beograd 1. novembra na sastanak koji organizuje Evropska komisija.

Pored premijera Aleksandra Vučića i ministarke za saobraćaj Zorane Mihajlović, na ovaj skup je najavljen dolazak važnih zvanica, kao što su doskorašnji premijer Italije Mario Monti, predsjednik Goldman Saksa Piter Saderlend, guverner Nacionalne banke Belgije Luk Koen.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.