Đurić: Neprihvatljivo prekrajanje dogovorenog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2016, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Neprihvatljivo prekrajanje dogovorenog

Za Srbiju je krajnje neprihvatljivo jednostrano menjanje sporazuma Beograda i Prištine, rekao je večeras direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić komentarišući izjavu visoke predstavnice EU Federike Mogerini o Zajednici srpskih opština.

"Niko neće prekrajati ono što smo dogovorili 25. avgusta", rekao je Đurić na TV Pink.

Mogerini je prethodno u Prištini rekla da Zajednica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srpskih opština neće biti paralelna struktura vlasti i da "ne dovodi u pitanje teritorijalni integritet Kosova".

"Veoma poštujemo Vašu ulogu, ali nećemo prihvatiti da Vi ili neko drugi prekraja ono što je nedvosmisleno dogovoreno u Briselu", rekao je Đurić dodajući da se to posebno odnosi na dogovore postignute 25. avgusta prošle godine, po kojima je predviđeno da Statut ZSO bude formiran za četiri meseca.

Đurić je dodao da je to poruka i međunarodnoj zajednici i Mogerinijevoj koja je posrednik u dijalogu Beograda i Prištine.

"Srbija ne odustaje od formiranja ZSO na način na koji je to dogovoreno. Nećemo dozvoliti da se prekraja ono što je mukotrpnim dijalogom dogovoreno", kazao je Đurić i dodao da Beograd ne interesuje šta je pokrajinski sud u Prištini odlučio kada je na predlog opozicije ocenjivao odluku o formiranju ZSO.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Neprihvatljivo jednostrano menjanje sporazuma Beograda i Prištine

Izvor: Blic, 06.Maj.2016, 07:53

- Za Srbiju je krajnje neprihvatljivo jednostrano menjanje sporazuma Beograda i Prištine - rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić komentariššući izjavu visoke predstavnice EU Federike Mogerini o Zajednici srpskih opština...- Niko neće prekrajati ono šmo smo dogovorili...

Nastavak na Blic...

Đurić čestitao Gorancima Đurđevdan i Dan opštine Gora

Izvor: RTS, 06.Maj.2016

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je u svoje ime i u ime te kancelarije svim žiteljima Gore i svim Gorancima čestitao Đurđevdan - Dan opštine Gora i Dan Goranaca. . "Vaša opština je uvek bila mesto...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.