Deset skulptura na izložbi „Čuvari baštine“

Izvor: NTV.rs, 28.Dec.2014, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deset skulptura na izložbi „Čuvari baštine“

Galerija Niškog kulturnog centra ovu kalendarsku godinu završava zanimljivom izložbom skulptura Miodraga Ivanovića, umetnika iz Beograda. Na izložbi “Čuvari baštine” nalazi se 10 skulptura i one predstvaljaju Jug Bogdana i devet Jugovića.
Simboli herojstva, ali i stradanja srpskog naroda na Kosovu, Jug Bogdan i devet Jugovića, našli su svoje mesto u umetnosti Miodraga Ivanovića. Uz podatak da je Ivanovićevo mesto rođenja Priština, gde je završio Fakulet umetnosti na >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << likovnom odseku i smeru vajarstvo, izbor teme je očekivan.
Deset skulptura multiplikata u prostoru galerije Niškog kulturnog centra, deluju dramatično, impresivno i toplo, a u sebi nose opomenu i amanet.
Izložba Miodraga Ivanovića ostaće u galerijskom prostoru Niškog kultrnog centra, preko puta Gradske bolnice i u Novoj 2015. godini. Pa ako vas put nanese na tu stranu, Jug Bogdana i devet Jugovića možete videti i kroz izlog galerije, jer skulpture plene i svojom monumentalnošću.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.