YouTube do kraja godine postaje nova društvena mreža?

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 25.Avg.2016, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

YouTube do kraja godine postaje nova društvena mreža?

Projekat interno nazvan Backstage mogao bi već ove jeseni ponuditi YouTube u novom ruhu

Google je godinama pokušavao da napravi društvenu mrežu koja će biti dostojan „protivnik“ pre svega Facebook-u, ali i Twitter-u, kao i drugim platformama. Pomopozno najavljivani projekti uglavnom su završavali kao podbačaj i(li) totalni promašaji i to je jedini >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << segment u kojem je Google uredno beležio hronične neuspehe. Ali, to ne znači da su u Google-u odustali od pokušaja da naprave „pravu“ društvenu mrežu, koja će na globalnom nivou moći da konkurišu i najvećim igračima. Kad već ne ide sa novim platformama, možda da se pokuša sa modifikacijom postojećih, a izbor je, po svemu sudeći, pao na YouTube.

Mnogi će primetiti kako YouTube i sada, osim što je najpopularnija platforma za objavu i deljenje video sadržaja ima i dosta funkcija društvene mreže. No, to izgleda nije dovoljno, jer prema pisanju VentureBeat portala, projekat nazvan Backstage trebao bi da transformiše YouTube u klasičnu društvenu mrežu. Korisnici će tako moći da objavljuju kratke postove, poveznice, fotografije, ankete i slično u obliku kakav već otprilike imamo na Facebook-u i Twitter-u. Cilj je, naravno, da korisnici ostanu na YouTubeu i kada imaju „nešto da kažu“, a ne da svoje objave pišu po drugim društvenim mrežama.

Neke od ovih funkcija, složićemo se, već postoje na YouTube kanalima, ali očigledna je namera da se sve zajedno redizajnira i učini puno aktivnijim nego što je to sada slučaj. Nakon neuspelog eksperimenta sa Google+ integracijom na YouTube verovatno su i u Google-u shvatili da im treba nešto što će korisnike što duže zadržati na YouTube-u, a da nije reč samo o gledanju video zapisa. Naravno, video i dalje ostaje temelj YouTube postojanja, ali Backstage donosi i nove mogućnosti.

Priredio:Tomislav Ćuto

Izvor: Zimo
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Youtube postaje društvena mreža!

Izvor: NovaEnergija.net, 25.Avg.2016

Youtube je destinacija za video sadržaj, ali uskoro će postati ono što nam je možda nedostajalo – društvena mreža.. Prema pisanju Venture Beat, Youtube radi na projektu interno nazvan Backstage koji omogućava korisnicima da objavljuju tekst, video i ankete na svom kanalu.. Ove poruke biće dostupne...

Nastavak na NovaEnergija.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.