UN, peti krug: Jeremić zadržao drugo mesto

Izvor: Mondo, 26.Sep.2016, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN, peti krug: Jeremić zadržao drugo mesto

Posle pete runde glasanja za novog generalnog sekretara UN u Savetu bezbednosti kandidat Srbije Vuk Jeremić se našao na drugom mestu, dok je na prvom mestru i dalje bivši portugalski premijer Antonio Gutereš.

Foto: Printscreen/YouTube Vuk Jeremić

Gutereš je osvojio 12 pozitivnih, dva negativna i jedan neodređeni glas, a Jeremić osam pozitivnih, šest negativnih i jedan neodređeni glas.

Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak je u petoj rundi dobio osam pozitivnih, sedam negativnih i nula neodređenih glasova, dok je argentinska ministarka spoljnih poslova SuzanaMalkora osvojila sedam pozotivnih, sedam negativnih i jedan neodređeni glas.

Prethodna runda održana je 9. septembra i tada je bivši portugalski premijer Gutereš ponovo bio prvi dok je Jeremić osvojio najbolji do tada rezultat - bio je treći sa dva pozitivna glasa više nego ranije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić drugi posle pete runde glasanja za genseka UN

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Sep.2016

Posle pete runde glasanja za novog generalnog sekretara UN u Savetu bezbednosti kandidat Srbije Vuk Jeremić se našao na drugom mestu, dok je na prvom mestru i dalje bivši portugalski premijer Antonio Gutereš...Gutereš je osvojio 12 pozitivnih, dva negativna i jedan neodređeni glas, a Jeremić osam...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Jeremić na drugom mestu, Gutereš i dalje prvi

Izvor: Beta, 26.Sep.2016

Bivši portugalski premijer i visoki komesar UN za izbeglice Antonio Gutereš zadržao je prvo mesto posle petog neformalnog izjašnjavanja o kandidatima za novog generalnog sekretara UN u Savetu bezbednosti, a bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić zauzeo je drugo mesto.Jeremić je u petom krugu...

Nastavak na Beta...

SAZNAJEMO Jeremić posle prestizanja Lajčaka: Prvi sam u istočnoj Evropi, drugi u ukupnom plasmanu

Izvor: Blic, 26.Sep.2016

Vuk Jeremić, kandidat Srbije za mesto generalnog sekretara UN posle petog neformalnog kruga glasanja zauzima drugo mesto, saznaje "Blic"...On je tako prestigao slovačkog kandidata Miroslava Lajčaka...Kako saznajemo, Jeremić je dobio osam pozitivnih glasova, šest negativnih i jedan "neodređeni"...Na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.