Priključite se YouTube Heroes inicijativi

Izvor: NovaEnergija.net, 25.Sep.2016, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priključite se YouTube Heroes inicijativi

YouTube je pokrenuo YouTube Heroes inicijativu koja će određenim korisnicima ostvariti mogućnost delotvornijeg prijavljivanja neprimerenog sadržaja.
Moderisanje Youtube stranice vrlo je zahtevan posao, posebno ako se u obzir uzme ogroman broj video zapisa, broj komentara i svega ostalog. Međutim, izgleda da je YouTube odlučio taj posao da prepusti zajednici pokretanjem onoga što oni nazivaju YouTube >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << Heroes.
Kako navodi YouTube, “YouTube Heroes je globalna zajednica saradnika koja treba da pomognu u stvaranju najboljeg mogućeg Youtube iskustva za svakoga. Saradnici će moći da označavaju neprikladan sadržaj, dodaju opise, naslove i podnaslove u video zapise, dele svoje znanje s drugim korisnicima na YouTube forumu i na taj način prikupljaju bodove”.
Svi zainteresovani mogu da prikupljaju bodove putem prijavljivanja neprimerenih komentara, dodavanjem opisa i prevoda na video zapise i širenjem sopstvenog znanja s drugima. Prikupljanjem tih bodova, volonteri mogu napredovati i otključati posebne mogućnosti kao što je masovno prijavljivanje video zapisa, ali i ostale privilegije poput direktnog kontaktiranja YouTube radnika i isprobavanje novih funkcija servisa pre njihovog lansiranja. Uz učestvovanje zajednice, moderacija bi sada trebalo da bude delotvornija.

Izvor: zimo.dnevnik.hr
Foto: PrintScreen

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.