Komp nedovoljno jak za igre - pokušajte ovo!

Izvor: Mondo, 21.Feb.2017, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komp nedovoljno jak za igre - pokušajte ovo!

Kako moderne igre podesiti tako da su „igrive“ i na računarima koji ih ne podržavaju (uz gubitak kvaliteta, naravno) pokazaće vam ovaj YouTube kanal.

Teško je u moru današnjih gejming YouTube kanala naći pravu „nišu“ kako biste isplivali na površinu i došli do publike, ali je kanal LowSpecGamer to uspeo veoma uspešno da uradi, za manje od dve godine postojanja.

LowSpecGamer se na svom kanalu bavi jednom veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << jednostavnom tematikom - pokretanjem igre na što je moguće nižim podešavanjima. Naravno, tu ne mislimo samo na ona podešavanja koja se nalaze u igri, već i na sve ostalo što se može iskopati po konfiguracionim fajlovima.



Izvor: LowSpecGamer.

Njegov cilj je uvek da izvuče najniža moguća grafička podešavanja do granice raspoznavanja stvari u igri, taman toliko da možete da vidite šta igrate.

Kada on umeša prste, učini da igre iz prethodnih godinu-dve, poznate po vanserijskoj grafici, izgledaju kao nešto što je izašlo iste godine kada i PlayStation 2. Njegov najgledaniji video pokazuje kako razmontira The Witcher 3 do najsitnijih detalja i pokreće igru u “stabilnih” 30+ frejmova na laptopu gde se pre toga igra jedva startovala.



Izvor: LowSpecGamer.

U jednom od njegovih najnovijih videa, prenosi Play! Zine, je učinio da čuveni Half-Life 2 izgleda gore nego njegova replika pravljena u Minecraft-u. Valve igre su generalno veoma pogodne za svakakvo eksperimentisanje zato što imaju lako pristupačnu komandnu tablu, gde je moguće menjati svakojake parametre i postavke, što je LowSpecGamer maksimalno iskoristio da bi od Half-life 2 napravio praktično izgled sličan originalnom Doom-u iz 1993. godine.

Ako ne postoji drugi način da pokrenete neku od igara, a želite da je igrate - pokušajte s ovim načinom, ništa ne gubite u odnosu na to da igru ne biste inače ni igrali… Zar ne?! ;)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.