Stojiljković: Gradićemo fabriku za 400 radnika

Izvor: juGmedia, 11.Mar.2013, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojiljković: Gradićemo fabriku za 400 radnika

LESKOVAC – Vlasnik tekstilne fabrike „Bimteks“ Božidar Stojiljković najavio je danas izgradnju nove fabrike za proizvodnju vunenog prediva, koja bi zapošljavala između 300 i 400 Leskovčana.

Stojiljković je na konferenciji za novinare u toj fabrici, održanoj sa gradonačelnikom Cvetanovićem, kazao da će fabrika biti zajednički projekat sa inostranim partnerom i da će se izvoziti 60 odsto proizvodnje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
„Ja vam danas najavljujem jednu novu fabriku od 300 do 400 radnika, koja će se takođe baviti tekstilom. Ona može da se realizuje za godinu dana, ukoliko sve teče po planu i ukoliko opštinska struktura i sve institucije urade svoj posao brzo i efikasno. Ukoliko se svi nađemo na istom zadatku, za godinu i po dana možemo ovde negede u blizini da puštimo tu fabriku, sa potpuno drugom opremom i tehnologijom“, kazao je vlasnik „Bimteksa“

On, međitim, nije želeo da otkrije o kom partneru se radi i koliko vrednoj inevsticiji.

„Bimteks“ je otvoren pre 20 godina i u njemu je zaposleno 50 radnika. Proizvodi se pamučni konac za ručni i mašinski rad. Nedavno je dograđen još jedan objekat u kome će raditi još 52 radnika.

Stojiljković je kazao da se proteklih 20 godina namučio sa poslovnim ambijentom, a Cvetanović je ocenio da se proizvodni giganti poput ove firme moraju čuvati, pomagati i razvijati i u tom smilsu predložio da firma konkuriše za podsticajna sredstva, koja će tokom ove godine biti izdvojena iz gradskog budžeta.

„Mogu da se složim da mnogi zakoni ne valjaju, ali dok god jesu na snazi, moraju da se poštuju. A na nama je da zajedničkom energijom i snagom menjamo zakone i preko naših poslanika i preko naših autoriteta, da pokažemo da sa lošim zakonima investitore ne privlačimo na najbolji mogući način“, kazao je Cvetanović.

Gradonačelnik je danas predao „Bimteksu“ rešenje kojim se usvaja studija o proceni uticaja na životnu sredinu, a koja je preduslov za dalje sređivanje papirologije novog fabričkog pogona.

U novi pogon mašine su instalirane, a, kako je najavljeno, otvoriće ga predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Holanđani zainteresovani za proizvodnju bicikala u Srbiji

Izvor: Blic, 11.Mar.2013

Vlasnik holandske kompanije “Mega bajk”, koja se bavi veleprodajom bicikala, Endru Fortan izjavio je danas u Kruševcu da je ta kompanija zainteresovana za proizvodnju bicikala u Srbiji. ..Posle obilaska kruševačkog proizvođača bicikala, firme “Planet bajk” sa kojom ova kompanija sarađuje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.