Stefan Milenković i Vladimir Milošević prvi put zajedno na koncertu u Leskovcu

Izvor: juGmedia, 13.Maj.2016, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefan Milenković i Vladimir Milošević prvi put zajedno na koncertu u Leskovcu

Prvi put u Srbiji nastupuće zajedno i “Solisti di sud” s violinistom Jovanom Bogosavljevićem, a Leskovčani će prvi put čuti - harfu

LESKOVAC – Slavni violinista Stefan Milenković i pijanista Vladimir Milošević održaće koncert u Leskovcu i to će biti njihov prvi zajednički nastup u Srbiji, saopšteno je danas u Muzičkoj školi “Stanislav Binički” u Leskovcu.

Oni će, zapravo, u Narodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << pozorištu u Leskovcu 16. maja zajedničkim koncertom otvoriti osmi po redu Festival “Ledamus” u organizaciji ove škole, koji će trajati do 21. juna i na kome će biti održana još 10 koncerata klasične i džez muzike.

“To će biti prvi zajednički nastup dva velika umetnika, pa je leskovačka publika u tom smislu privilegovana. Isplatila se naša upornost, budući da smo dve godine radili na tome da Milenkovića dovedemo u Leskovac, koji ovoga puta u grad na Veternici dolazi sa turneje po Italiji”, kaže direktorka muzičke škole Biljana Miljković.

STEFAN MILENKOVIĆ je 3 puta gostovao u Leskovcu, 2 puta kao dečak i treći put kao već afirmisan umetnik

Publika će, kako je pri prvom dogovoru planirano, moći da čuje Betovenovu sonatu broj 1, zatim, Fantaziju na temu iz opere Karmen, Sen-San Introdukciju i Rondo kaprićozo, te Paganinijevu La kampanelu.

“Velika je stvar je za našu školu, grad i Leskovčane što će imati ekskluzivnu priliku da slušaju dva velika umetnika, ali na festivalu su drugi predivni koncerti sa značajnim umetnicama, pa će tako po prvi put u Srbiji nastupiti “Solisti di sud” s violinistom Jovanom Bogosavljevićem, a prvi put će Leskovčani imati priliku da čuju – harvu, odnosnono, Ljiljanu Nestorovsku sa flautistkinjom Anđelom Bratić na koncertu”, kazala je profesorka Maja Cakić.

Na “Ledamusu” će se nedeljno održavati po dva do tri koncerta. “Leskovačkoj publici, koja to zaslužuje, predstaviće se vrhunski umetnici i ansambli iz našeg grada, Srbije i inostranstva”, istakla je Miljkovićeva.

Predviđene su i tri radionice i predavanje “Organizacija rada horskog pevanja u školama”.

Organizatori su podsetili da je časopis “Muzika Klasika” ovaj leskovački festival 2014. godine proglasio za festival od regionalnog značaja, što su prepoznali, rečeno je, i pokrovitelji – grad Leskovac i Ministartsvo kulture, koji su ove godine za njegovo održavanje izdvojili 775 miliona, odnosno, 800 miliona dinara.

Inače, sponzori festivala su: Actavis kompanija, Nevena&All me cosmetisc i DCP Hemigal.

(kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefan Milenković i Vladimir Milošević prvi put nastupaju zajedno u Srbiji

Izvor: Beta, 13.Maj.2016

Violinista Stefan Milenković i pijanista Vladimir Milošević održaće koncert 16. maja u Leskovcu i to će biti njihov prvi zajednički nastup u Srbiji, saopšteno je danas u leskovačkoj Muzičkoj školi "Stanislav Binički".Oni će u Narodnom pozorištu u Leskovcu zajedničkim koncertom otvoriti...

Nastavak na Beta...

Stefan Milenković na otvaranju Osmog LEDAMUS-a

Izvor: JUGpress.com, 14.Maj.2016, 09:27

LESKOVAC..Leskovački dani muzike, muzički festival koji se ove godine dešava po osmi put, održaće se od 16. maja do 21. juna...U okviru ove manifestacije biće  održano deset kocerata klasične i džez muzike, tri radionice i predavanje „Organizacija rada horskog pevanja u školama.“ Leskovačka...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.