Prva beba rođena u prvom minutu u 2017. godini

Izvor: juGmedia, 01.Jan.2017, 04:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva beba rođena u prvom minutu u 2017. godini

LESKOVACPrvi plač bebe u Novoj 2017. godini čuo se u leskovačkom porodilištu minut posle ponoći. Bio je to sin Danijele Veličković (28) iz leskovačkog sela Međa, a nedugo zatim čuo se plač još jednog dečaka.

Danijela je noćas rodila svoje treće dete, zdravog dečaka teškog 3.450 grama, dugačkog 55 centimetara, treće i prvo muško.

Iako je trudnoća bila rizična, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << porođaj je prošao bez problema. Beba je posle porođaja dobila dve desetke“, rekla je Slađana Stojanović, načelnica Službe ginekologije i akušerstva, koja do jutra očekuje još 4 porođaja.

Godina je počela odlično“, ocenjuje Stojanovićeva.

U ime grada Leskovca, pomoćnica gradonačelnika Mina Cvetanović je Danijeli Veličković uručila vaučer na 20.000 dinara za bebi opremu, a preostalih 9 je predala u ruke načelnice Stojanović.

Za razliku od prethodnih ustanova koje smo večeras obišli – policija, vatrogasci , Služba hitne medicinske pomoći, zaposlenima u prodilištu želimo da imaju što više posla, da se u Leskovcu rodi više beba nego u prošloj godini“, rekla je Cvetanovićeva, dodavši da će leskovačka lokalna samouprava i u ovoj godini preduzimati mere u cilju podsticanja rađanja.

Po već ustaljenoj tradiciji, delegacija iz lokalne samouprave, koju su pored Cvetanovićeve činile još i Milena Janković, PR gradonačelnika Leskovca, Radosav Stevanović Banjac, gradski većnik i Bobana Stošić, načelnica Gradske uprave za zaštitu životne sredine, obišla je ove važne ustanove.

Svim dežurnim služabama poklonjena je torta, a u Službi pedijatrije predati su paketići za decu koja se tu leče.

Najzvaničnije je bilo u Policijskoj upravi u Leskovcu gde je glavni policijski inspektor i zamenik načelnika policije Dragan Stojković rekao da je stanje bezbednosti – redovno, što znači da nije bilo prijavljenih krivičnih dela, remećenja javnog reda i mira, kao ni saobraćajnih nezgoda.

U sedištu Vatrogasne službe dočekala pesma i puna trpeza, poklon grada Leskovca. Vatrogasci su bili zadovoljni. Treću novu godinu zaredom ne izlaze na teren.

I u Hitnoj službi puna trpeza, ali posla preko glave.

Povišene temperature, virusne infekcije, pomalo više alkohola, neka nervoza“, objašnjavala je doktorka Lidija Mišić i dodala da je od 19 sati 31. decembra 2016. do 1 sat 1. januara 2017. godine bilo 15 intervencija van i još četrdesetak u ambulanti.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tri dečaka rođena u beogradskim porodilištima u prvom minutu 2017.

Izvor: Večernje novosti, 01.Jan.2017

Minut posle ponoći rođen je dečak u porodilištu Narodni front, težak 4,05 kilograma. Dva dečaka rođena su 10 sekundi posle ponoći u beogradskoj Ginekološko-akušerskoj klinici KCS u Višegradskoj BEOGRAD - Dva dečaka rođena su 10 sekundi posle ponoći u beogradskoj Ginekološko-akušerskoj...

Nastavak na Večernje novosti...

U Leskovcu prvorodjeni dečak

Izvor: JUGpress.com, 01.Jan.2017

LESKOVAC..Prvorodjena beba u leskovačkom porodilištu je dečak, težak 3.450 grama i dugačak 55 santimetara ...Ubrzo posle ponoći njega je na svet donela Danijela Veličković...Do podne 1. januara u porodilištu leskovačke opšte bolnice rodjeno je  8 beba, šest dečaka i dve devojčice, rekla...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.