PLAMEN PRETI I KUĆAMA Veliki požar na železničkoj stanici u Grdelici – (IZ MINUTA U MINUT)

Izvor: juGmedia, 13.Apr.2017, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLAMEN PRETI I KUĆAMA Veliki požar na železničkoj stanici u Grdelici – (IZ MINUTA U MINUT)

Drveni pragovi skinuti prilikom nedavne rekonstrukcije pruge zapalili su se večeras oko 17,30 časova na železničkoj stanici u Grdelici, a naš izveštač javlja da plamen doseše visinu i do 30 metara, dok se dim vidi i iz Leskovca.

17: 50 –  Na terenu je samo jedno vatrogasno vozilo. Voda kroz šmrkove kao preko obićnog creva za polivanje bašte. Vatrogasci ne gase pragove u plamenu, veliku užarenu loptu, već >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kuće preko puta, na kojima se od toplote zapalila ograda. 



Po rečima Grdeličana, na tom mestu se nalazilo  skaldište od oko sto kubika drvenih pragova, koje niko nije osigurao. Jedna stariji železničar tvrdi da je sladišteno oko 8.000 pragova. Vatrogasci još uvek ne gase pragove u plamenu.

18:00 – Za sada nema informacija da li je neko povređen u ovom požaru koji je potresao celu Grdelicu, a u pojedinim delovima Leskovca građani tvrde da su videli dim koji dolazi iz pravca ovog mesta udaljenog petnaestak kilometara od grada.

18:18 – Meštani Grdelice koji žive preko puta železničke stanice su u totalnom haosu i strahu jer je vatra zahvatila i drveće u njihovom dvorištu koje vatrogasci pokušavaju da ugase.

Samo jedno vatrogasno vozilo već punih sat i po vremena gasi požar, a upravo je pristiglo još jedno.

Temperatura je toliko visoka da su vatrogasci počeli da jedan drugog zalivaju vodom. Sada su fokusirani na gašenje ograda okolnih kuća„, javlja nam sa lica mesta novinarka Jugmedie.



18:45 – Najugroženije su dve kuće Rančića i Radisavljevića koje se nalaze na svega desetak metara od naslaganih pragova koje guta ogroman plamen. Pristiže još vatrogasaca.

19:10 – Pretpostavka je da je požar izazvalo paljenje strnjika u neposrednoj blizini starih železničkih pragova.

19.15 – Na lice mesta pristiglo je ukupno 5 vatrogasnih ekipa koje su tek sada počele da gase još uvek veliki plamen sa zapaljenih pragova koji su premazani katranom i uljima tokom impregnacije pragova.

21.00 – Ni tri i po časa od izbijanja požara, vatrena stihija nije pod kontolom, uprkos sada pojačanim snagama vatrogasaca iz svih opština u Jablaničkom okrugu. Meštani javljaju da je požar zahvatio i deo pragova na pruzi, s obzirom da baš na toj deonici drveni pragovo nisu zamenjeni metalnim.

21.40 – Ne postoji više opasnost da požar zahvati dve kuće oko stovarišta drvenih pružnih pragova jer su vatrogasci uspeli da ih zaštite. Stanovnici te dve kuće sada čiste jer su im prostorije pune vode i čađi.



Stanovnici iz okolnih kuća kažu da sada vatrogasci „napadaju glavno žarište sa svih strana“, ali da se kraj još ne nazire. Vatrogascu su, vele, radili zahvaljujući hidrantu „Red ket“ firme, udaljene dve stotine metara od železničke stanice.

22.30 – Grdeličani koji su sve vreme posmatrali gašenje požara i po potrebi pomagali vatrogascima, razišli su se svojim kućama. Vatrogasci se i dalje bore sa vatrom. Meštani u okolnim kućama strahuju od vetra jer je počeo da duva poveterac. Dežuraju..

03.30 – Požar je lokalizovan i ne postoji vise opasnost od njegovog širenja.

07.00 – Na zgarištu vatra jos tinja. Pobremeno se pojavi plamen. Jedna ekipa vatrogasaca dežura

Milica Ivanović / Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požar na železničkoj stanici u Grdelici

Izvor: JUGpress.com, 13.Apr.2017

GRDELICA..Veliki požar na železničkoj stanici u Grdelici...Vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila veliki broj starih zelezničkih pragova koji se nalaze skladišteni na železničkoj stanici, javljaju JUGpressu čitaoci iz Grdelice...Kako saznajemo kuće nisu ugrožene ...Naši izvori...

Nastavak na JUGpress.com...

Požar kod Grdelice, gori nekoliko desetina tona drvenih pragova

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Apr.2017

Na stovarištu železničke stanice kod Grdelice zapalili su se drveni pragovi koji su tu nagomilani posle nedavnog renoviranja pruge...Plamen je zahvatio, kako se procenjuje, stotinak tona katranisanih pragova, a dim se vidi čak iz Leskovca, javlja reporter agencije Beta...Na mestu požara su tri vatrogasne...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.