Nikome ne smeta kršenje predizbore ćutnje?

Izvor: juGmedia, 23.Apr.2016, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikome ne smeta kršenje predizbore ćutnje?

LESKOVAC – Iako je Jugmedia leskovačkoj Gradskoj izbornoj komisiji predočila da je u ovom gradu došlo do ozbiljnog kršenja predizborne ćutnje, a još par loaklnih medija juče upozoravalo na slične situacije, u ovom radnom telu nisu reagovali protiv navedenih slučajeva već su savetovali građanima da iste prijave.

Na današnjoj sednici GIK je saopšteno da niko nije prijavio remećenje izborne tišine, a kolege iz >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Beograda su savetovale lokalnim medijima da ne objavljuju podatke o kršenju predizborne tišine do zatvaranja biračkih mesta u nedelju, osim ako se o tome zvanično ne oglasi nadležna komisija ili policija.

Naime, Jugmedia je došla do podataka ozbiljnih prekršaja predizborne tišine u nekoliko mesta na jugu Srbije, ali nakon konsultacije sa kolegama iz nekoliko beogradskih agencija, našoj redakciji je rečeno da takve stvari u ovom trenutku ne objavljujemo.

Nama je rečeno da o tome ćutimo do nedelje u 20 časova kako mi ne bi bili optuženi za kršenje istog zakona„, rečeno je Jugmedii, uz napomenu da su takav stav zauzele gotovo sve medijske redakcije.

Podsećamo da se Zakon o lokalnim izborima u Srbiji nije menjao skoro deset godina, a da su svi mediji u zemlji na prethodinim izborima izveštavali o kršenju predizborne ćutnje upravo u trenutku kada se ona dešavala.

(Kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Glasanje u Leskovcu počelo bez problema

Izvor: juGmedia, 24.Apr.2016, 07:50

LESKOVAC– Članovi biračkih odbora jutros su tačno u sedam sati otvorili 196 mesta za glasanje na teritoriji grada Leskovca, za 121.107 birača...U Gradskoj izbornoj komisiji rečeno je  Jugmedii da je atmosfera dobra i da nema prijavljenih neregularnosti...U Mesnoj zajednici Hisar, jednoj od najvećoj...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.