Nagrade za predstavu “Vodje”

Izvor: JUGpress.com, 30.Maj.2016, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade za predstavu “Vodje”

VRANJE

Omladinska scena Pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja predstavom „Vođa“ osvojila nagrade na dva festivala u isto vreme.

Na 52. međunarodnom festivalu „DAF“ u Kočanima u Makedoniji ovaj pozorišni komad dobio je Gran pri za najbolju prdstavu u celini, a glumac Marko Nikolić osvojio je nagradu za najbolju epizodnu ulogu.

Na Međuokružnoj smotri u Lebanu osvojeno je pet nagrada. Glumci >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Andrijana Đorđević i Nikola Stanković nagrađeni su za najbolju žensku, odnosno mušku epizodnu ulogu.

Predstava “Vođa“ dobila je i nagradu za najbolju kolektivnu igru, zatim za najbolju režiju i za najbolju predstavu u celini.

Vranjanci će ovim pozorišnim komadom učestvovati na Republičkom festuvalu u Kuli.

Predstava je rađena po tekstu Radoja Domanovića u režiji Bojana Jovanovića.

Reditelj Jovanović predstavu je radio i saradnji sa Udruženjem građana „CUG“ u okviru projekta „Školsko pozorušte“.

Finansijski je pomogao i grad Vranje.

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Vođa se okitio nagradama

Izvor: juGmedia, 30.Maj.2016

VRANJE – Predstava „Vođa“, omladinske scene pozorišta „Bora Stanković“, po tekstu Radoja Domanovića, u adaptaciji i režiji Bojana Jovanovića, pobedila je na dva pozorišna festivala u istom danu...Na 52. međunarodnom festivalu „DAF“ u Kočanima u Makedoniji, Marko Nikolić je dobio...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.