Ministar odbio da imenuje Vasića za direktora

Izvor: juGmedia, 14.Okt.2013, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar odbio da imenuje Vasića za direktora

NIŠ – Ministar kulture Ivan Tasovac odbio je da imenuje Nebojšu Vasića za direktora Narodne biblioteke ‘’Stevan Sremac’’ jer nema 5 godina radnog iskustva u kulturikako je predviđeno Statutom ustanove.

Vasić danom konkurisanja za direktora ima tek 4 godine radnog iskustva u kulturi. 

Ministar kulture je poništio konkurs za izbor direktora i nalažio izmena Statuta I raspisivanje novog konkursa za izbor direktora. 

U skladu sa Zakonom o bibliotečko >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << – informacionoj delatnosti Statut treba da sadrži jasno ‘’radno iskustvo u kulturi ‘’ a ne u struci. 

Predsednik Upravnog odbora Biblioteke Vesna Crnogorac je u postupku konkursa ukazivala da se struka mora tumačiti u kontekstu Zakona o bibliotečkoj delatnosti gde se traži iskustvo ‘’u kulturi’’ali je zbog različitih mišljenja zatražila zvanično tumačenje Uprave za kulturu I obrazovanje grada Niša po ovom pitanju. 

Predstavnik Uprave za kulturu je na sastanku UO Biblioteke izneo mišljenje da Uprava smatra da je ‘’struka svaka struka’’ I da ne mora biti u kulturi. 

Upravni odbor je imajući u vidu ovakvo tumačenje Uprave za kulturu I obrazovanje grada Niša uprkos tome što to tumačenje nije bilo obavezujuće – pri odlučivanju, glasanjem 3: 2 predložilo Nebojšu Vasića za kandidata za direktora Biblioteke.

 (Kraj)ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.