Leskovčani grade crkvu u bolničkom dvorištu

Izvor: juGmedia, 30.Avg.2014, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovčani grade crkvu u bolničkom dvorištu

LESKOVAC – U dvorištu Opšte bolnice u Leskovcu danas je počela izgradnja pravoslavne crkve, paraklisa, koja se gradi donacijama leskovačkih porodica Mladenović, Cvetković i Cvetanović.

Kamen temeljac osveštali su sveštenici leskovačke crkve sa blagoslovom episkopa niškog Jovana i u prisustvu medicinskog osoblja, pacijenata i građana i gradskih čelnika

Protonamesnik Dejan Stanković kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je u besedi da je hram posvećen svetom Nektariju Eginskom, kome se za ozdravljenje mole bolesni od malignih bolesti. „Sve se događa po promisli i volji našeg gospoda kazao je protonamesnik.

Jedan od ktitora Novica Mladenović ocenio je da je bolnički krug pravo mesto za bogomolju.

„Mislim da ima pravu svrhu da je u krugu bolnice, jer bolestan ima jednu želju da ozdravi, a zdrav ima hiljadu želja. Kad je ta želja u pitanju tu je mesto da se pomoli za ozdravljenje”, rekao je Mladenović.

Vrednost donacije je 3,5 miliona dinara.

Paraklis će se graditi na prostoru izmedju službi za rehabilitaciju i radiologiju, a radovi će biti završeni do decembra ove godine.

Projekat za ovaj verski objekat besplatno je uradila arhitekta Marija Milošević-Milojević, statiku inženjer gradjevine Vlada Trajković, a Uprava za urbanizam i komunalno stambeno poslove izdala je potrebe dozvole.

U Srbiji postoji oko 10 verskih objekata ovog tipa, rekao je direktor Opšte bolnice Neša Dimitrijević i dodao je da je ovo prvi koji se u zemlji gradi u poslednjih 10 godina.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

DA SE BOLESNI MOLE: Grade crkvu u dvorištu bolnice

Izvor: Telegraf.rs, 30.Avg.2014

Porodice Mladenović, Cvetković i Cvetanović su donirale novac kojim će biti sagrađena crkva u jednoj Opštoj bolnici u Leskovcu. Izgradnja crkve u krugu bolnice u Leskovcu koštaće oko 3,5 miliona dinara..U dvorištu Opšte bolnice u Leskovcu danas je počela izgradnja pravoslavne crkve, paraklisa,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.