Leskovački Narodni muzej instalirao vodič za gluve i nagluve

Izvor: juGmedia, 30.Sep.2016, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovački Narodni muzej instalirao vodič za gluve i nagluve

LESKOVAC – Narodni muzej u Leskovcu dobio je „video vodič“ – aplikaciju na znakovnom jeziku uz pomoć koje gluvi i nagluvi posetioci mogu dobiti sve informacije o stalnoj postavci muzeja „Vremeplov leskovačkog kraja“.

Reč je o zajedničkom projektu Gradske organizacije gluvih i nagluvih Leskovac, leskovačkog Narodnog muzeja i lokalne samouprave koji je finansijski podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Početak rada „video vodiča“, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << dodirom ekrana tableta simolički je označio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, simbolično u Međunarodnoj nedelji gluvih.

Pored toga što je ovom aplikacijom napravljen ozbiljan iskorak u sadržaju samog Narodnog muzeja, zahvaljujući ovom projektu unapređeni su i uslovi za kvalitetniji društveni život naših gluvih i nagluvih sugrađana„, rekao je Cvetanović.

Cilj projekta je unapređenje društvenog položaja gluvih i nagluvih lica i njihovo efikasnije uključivanje u sve društvene tokove.

Približavanjem kulturnih sadržaja bogati se i unapređuje kvalitet života gluvih i nagluvih lica, oni se osećaju ravnopravnim građanima, a sve u skladu sa konceptom inkluzivnog društva„, rekla je Ana Božić, sekretarka Gradske organizacije gluvih i nagluvih Leskovac.

U Narodnom muzeju najavljuju da će uskoro svoje programe prilagoditi i slepim i slabovidim licima.

Narodni muzej u Leskovcu je prošle godine, posle više od četiri decenije, obnovio stalnu postavku.

Dragan Marinković
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medicinska škola proslavila 85 godina postojanja

Izvor: juGmedia, 30.Sep.2016

LESKOVAC – Medicinska škola u Leskovcu danas je obeležila 58 godina postojanja i rada, u prisustvu uz prisustvo kolektiva, đaka i brojnih prijatelja...Manifestacijije prisustvovao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je kazao da je ova škola uvek bila rezervisana za najbolje đake,...

Nastavak na juGmedia...

Video vodič za gluve i nagluve osobe u Narodnom muzeju Leskovac

Izvor: JuznaSrbija.info, 01.Okt.2016, 10:00

Povodom Međunarodne nedelje gluvih, u Narodnom muzeju Leskovac predstavljen je „video vodič“ - aplikacija na znakovnom jeziku uz pomoć koje gluvi i nagluvi posetioci mogu dobiti sve informacije o stalnoj postavci muzeja „Vremeplov leskovačkog kraja“...Reč je o zajedničkom projektu Gradske...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.