Ekskluzivni intervju: Monah Antonije - Porušiće i oskrnaviti sve i na kraju reći oprostite, pogrešili smo (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 04.Sep.2015, 04:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekskluzivni intervju: Monah Antonije - Porušiće i oskrnaviti sve i na kraju reći ''oprostite, pogrešili smo'' (VIDEO)

Šta je sve Gračanica Valjevska doživljavala, preživela i šta će je snaći, kako se njena dalja odbrana priprema i naseljava obližnje napušteno selo sazanajemo iz intervjua sa ocem Antonijem za KM Novine.


   
Tokom jedne od akcija prikupljanja potpisa za Gračanicu / Foto: Istinoljublje
   

Nauka i Crkva kažu da je projekat brana "Rovni" pogubna ideja, "Crkva to malo stidljivo kaže ali nju >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << ne čine samo sadašnji živi sveštenici i vladike već je to nasleđe svih naših svetitelja, i svih onih sada pobožnih i svih onih koji će sutra doći. Znači ovo je njihovo vlasništvo, i Božije i ničije više" kaže za KM Novine monah Antonije koji godinama stražari kraj Gračanice valjevske istrajavajući u njenoj odbrani od napasnika.

Neko je pokušao da branu "Rovni" i taj projekat opravda lažima da je brana starija od nemanjićke svetinje i zdrave izvorske vode koju ceo region pije. Ovde nikome nije neophodna voda a "državna banda laže narod da je ovo 30 godina projekat od nacionalnog značaja" a za sve te godine niko nije ožedneo, niti je bilo nestašice vode, objašanjava otac Antonije.



   
Sveštenik (levo) pokušava da otme pano kojim se moli da Gračanica ne bude potpoljena (klik).    
"I sada, brana je savršeno nepripremljena za punjenje. Daleko je od toga da su radovi ovde završeni. Sve je pod rastinjem, cela teritorija brane. A smeta im Gračanica kao zastava Božija i znak da je brana "Rovni" poguban projekat. Ako pune vodom do ispod nivoa crkve, jezero se može koristiti u turističke svrhe i kao zaštita od poplava i nizašta više" kaže otac Antonije.

O daljim planovima za odbranu Gračanice kod Valjeva, o tome zašto sami građani Valjeva ne dolaze u odbranu, kako je vlast našla posao najrevnosnijim stražarima i tako ih odvukla od manastira, o čudima Gračanice i već spremljenoj anti-propagandi u manastiru Ćelije koji su ovaj manastir isključili iz nemanjićkih zadužbina i na mesto nje navode manastir Ćelije - možete čuti od samog monaha Antonija. Šta možemo očekivati ako ona bude "podvodno konzervirana" odnosno, s obzirom da taj termin ne postoji u svetu kao ni takva vrsta konzervacije, šta je onda namera rušitelja iz vlasti koje otac Antonije proziva imenom i prezimenom, poslušajte u ekskluzivnom intervjuu za KM Novine.

POGLEDAJTE VIDEO


Kao što ste čuli, monah Antonije se na ovome neće zaustaviti već su najavljeni i slede protesti svakog meseca u Valjevu koji će biti održani 22. septembra, 20. oktobra, 24. novembra i 29. decembra, svi u centru grada sa početkom u 17 časova.


Razgovarao: Stevo Mrđen / KM Novine

Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2015 ::    Molimo za navođenje izvora

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.