VIDEO: Tornado u Jagodini nosio krovove, oštećeno 50 kuća

Izvor: Večernje novosti, 24.Maj.2016, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Tornado u Jagodini nosio krovove, oštećeno 50 kuća

Jako nevreme pogodilo je Jagodinu, a jedan od žitelja tog grada zabeležio je to mobilnim telefonom. Pedesetak kuća u selu Dragocvet je oštećeno u nevremenu Jaka kiša sa olujnim vetrom, grmljavinom i gradom pogodila je danas oko 13.30 Jagodinu, Ćupriju i Paraćin. Kako su rekli agenciji Beta u Radarskom centru Bešnjaja, grad veličine trešnje je padao u Batincu kod Ćuprije, kao i u Miloševu kod Jagodine, uprkos protivgradnim raketama. "Nije reč o tornadu već o takozvanoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << 'pijavici' koja se pojavljuje na ravnim površinama kada dođe do razlike u pritiscima. Ova pojava nije uobičajna za Pomoravlje, već se javlja u ravničarskim krajevima, najčešće u Vojvodini", kažu stručnjaci u Bešnjaji. U poslednjih deset godina te prirodne pojave nije bilo u Pomoravlju.NEVREME OŠTETILO PEDESETAK KUĆA U OKOLINI JAGODINE Pedesetak kuća u selu Dragocvet je oštećeno u nevremenu koje je zahvatilo Jagodinu i okolinu. Prema izjavama očevidaca, oluja je nosila crepove s krovova i plastenike, čupala drveće. Selo je obišao gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović koji je rekao da će biti formirana Komisija za procenu štete, i da će gradska uprava pomoći. Povređenih osoba u selu nema. Stariji meštani Dragocveta kažu da nikada pre nisu doživeli takvu oluju. Jedan od žitelja tog grada zabeležio je to mobilnim telefonom.Pogledajte kako je to izgledalo:
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tornado opustošio Dragocvet, Palma najavio pomoć

Izvor: Mondo, 25.Maj.2016, 08:30

Olujno nevreme, praćeno kišom, gradom i jakim vetrom koje je u utorak zahvatilo Jagodinu i taj deo Pomoravlja, najveću štetu načinilo je u selu Dragocvet, gde su oštećeni krovovi na 35 kuća...Foto: youtube/printscreen..Nevreme je počelo oko 13:30 i trajalo je oko pola sata, a zatim se, zapadno...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.