Jagodina u dimu zbog požara na divljoj deponiji

Izvor: Blic, 01.Sep.2015, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina u dimu zbog požara na divljoj deponiji

Na divljoj deponiji u Jagodini na potezu između stare lokacije Pomoravlja, Ciglane i Izbegličkog naselja večeras je oko 19 sati izbio požar, koji je ugašen oko 21 sat, ali se dim zbog visokog vazdušnog pritiska spustio na veći deo grada i naselja Sveta Petka, Stadion i sportsko-turistički kompleks, potvrdili su “Blicu” vatrogasci i žitelji tog kraja.

Građani su zatvorili prozore i povukli se u kuće, te su ulice neobično prazne i okovane dimom. Vatrogasci su intervesnisali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa dva vozila, kao i komunalno preduzeće sa ljudstvom i mehanizacijom.

Reč je o staroj divljoj deponiji na kojoj je planula nagomilana plastika, ističu komunalci.

Nije poznat sastav dima, niti da li postoji opasnost po zdravlje ljudi, jer ekipa Zavoda za javno zdravlje nije obavila kontrolu vazduha.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.