Jagodina: Muzej voštanih figura i Zoo-vrt otvoreni za Uskrs

Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina: Muzej voštanih figura i Zoo-vrt otvoreni za Uskrs

Muzej voštanih figura u Jagodini, kao i ZOO vrt biće otvoreni za posetioce i za dane Uaskrsa i prvomajske praznike, a cena ulaznica će biti kao radnim danom.

Kako je Tanjugu rečeno u Turističkoj organizaciji grada, od devet do 20 sati, radiće i destinacije u Turističkom kompleksu, uključujući i razgledanje Akva parka.

Ulaz u Muzej voštanih figura za decu do sedam godina je besplatna, od sedam do >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 12 godina je 100 dinara a preko 12 i za odrasle 150 dinara. Za ekskurzije i organizovane grupe 100 dinara.

Ulaz u ZOO vrt je za decu do pet godina besplatan, od pet do 12 godina 150 dinara, preko 12 godina i za odrasle 300 dinara, ekskurzije i koletivno organizivane posete 150 dinara.

Muzej voštanih figura u Jagodini osnovan je 2008. godine i sadrži preko 30 figura.

ZOO vrt ove godina slavi deset godina rada, ima oko 100 vrsta životinja sa blizu 400 primeraka.

UZ PUTINA OD VOSKA I NOVI NOLE Kako je nastao Muzej voštanih figura u Jagodini

ZOO se nalazi u kompleksu "Potok" Đurđevo brdo, gde je i veštački vodopad.

U Turističkoj organizaciji kažu da će Zavičajni muzej u Jagodini biti otvoren samo za organizovane posete, a ulaz je 50 i 80 dinara.

Muzej naivne i marginalne umetnosti, radiće u subotu, a neće za uskršnje i prvomajske praznike.

Muzaj naivne i marginalne umetnosti je kulturna ustanova od nacionalnog značaja, ima zbirku od preko 3.500 slika, skulptura, grafika, crteža... umetnika iz Srbije i 25 zemalja sveta.

Ulaz u ovu ustanovu je 150 dinara za odrasle, za učenike, studente i penzionere 100 dinara i za strance 150 dinara.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.