Dodić: Želimo da nastavimo seriju dobrih rezultata

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodić: Želimo da nastavimo seriju dobrih rezultata

Trener fudbalera Jagodine Mladen Dodić rekao je da želi da njegov tim nastavi seriju dobrih rezultata i u Užicu protiv Slobode u borbi za plasman za kvalifikacije za Ligu Evropa.

"Sigurno da mi imamo svoje motive, a to je borba za vrh tabele, bez obzira što svi već u prvi plan stavljaju finale Kupa. Pre svega, moramo da se koncentrišemo na Slobodu, jer svaka dekoncentracija može da se odrazi na loš rezultat", rekao je Dodić na konferenciji za novinare.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dodao da Jagodina ima, ne računajući poraz od Partizana, jednu seriju dobrih igara i dobrih rezultata i da želi tu seriju da nastavi i u Užicu.

"Sloboda, bez obzira na neke svoje slabije rezultate, ima tu podršku sa tribina i pokazuje da može svakog da dobije, a isto tako i da izgubi u ovoj ligi. Ne čeka nas lak posao zato što Sloboda ima nekoliko izuzetnih pojedinaca", kazao je Dodić.

U napadu je, smatra Dodić, najopasniji i najbolji pojedinac u ofanzivnom delu Brazilac Tijago koji mnogo znači ekipi i pokriva više mesta u timu.

"Sigurno je da je to ekipa koja puno ulaže i na terenu i sa klupe, tako da ne smemo da dozvolimo da uđemo u njihov ritam, već moramo kao u većini utakmica ovog prvenstva da dominiramo, da uspostavimo svoju igru i da dođemo do pozitivnog rezultata", ocenio je Dodić.

Fudbaler Jagodine Filip Arsenijević smatra da će igrači Slobode biti maksimalno motivisani jer su im bodovi preko potrebni u borbi za opstanak.

"Oni će učiniti sve da pred svojom publikom i svojim navijačima dođu do tako željenih bodova. Verujem i da će zbog te cinjenice o važnosti utakmice oni biti pod većim pritiskom, a na nama je da to probamo da iskoristimo i da dođemo mi do željenih bodova jer mi imamo naše ambicije", kazao je Arsenijević.

On smatra da je Jagodina iskusnija i zrelija ekipa, ali da će to morati da pokaže na terenu.

Na pitanje novinara o derbiju Crvene zvezde i Partizana, Dodić je kazao da želi da derbi protekne u sportskoj atmosferi, da bude viteška borba, bez ekscesa i da bude pravi spektakl.

"Da li će da pobedi Zvezda ili Partizan zaista mi je nebitno. Zvezda jeste u psihološkoj prednosti i u bodovnoj prednosti na tabeli, što joj daje prostora za neke kalkulacije što se tiče rezultata, a Partizan nema pravo na kalkulaciju, mora da igra na pobedu. Očekujem dosta golova, a možda je najrealniji nerešen ishod", rekao je Dodić.

Dodić smatra da posle dužeg vremena i posle svih stvari koje prate naš fudbal i ova dva kluba, treba na dobitku da bude srpski fudbal i svi oni navijači koji nisu ostrašćeni i koji ne mrze protivnički klub, već pre svega vole svoj klub.

Utakmica 26.kola Jelen superlige Srbije između Slobode i Jagodine igra se u subotu na gradskom stadionu u Užicu od 16 časova.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.