Privedena trojica naoružanih albanskih maloletnika u severnoj Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Blic, 27.Maj.2015, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedena trojica naoružanih albanskih maloletnika u severnoj Kosovskoj Mitrovici

Kosovska policija privela je večeras trojicu maloletnih Albanaca koji su u severnom delu Kosovske Mitrovice napali srpske mladiće, i kod njih našla jedan pištolj i dva noža, izjavio je regionalni komandir policije za sever Kosova Nenad Đurić, dodavši da je blagovremenom reakcijom policijske patrole sprečen incident većih razmera.

Sudiji za prekršaje privedeni su mladići čiji su inicijali A.P. (16), A.Š. (17) i V.B. (16).

Kod privedenih albanskih maloljetnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pronađeni su pištolj, dva noža, zaštitna maska, šal i zastava takozvane "velike Albanije".

Đurić je rekao Agenciji Beta da je do manjeg incidenta - tuče u kojoj su učestovovali maloletnici srpske i albanske nacionalnosti došlo oko 18.15 minuta u ulici Kralja Petra i da je pravovremenom reakcijom policije sprečen incident većih razmera.

U incidentu nije bilo povređenih ali su kod privedenih Albanaca pronađeni pištolj, dva noža i, kako je Đurić rekao, još neki predmeti krivičnog dela.

Policija upozorava da će svi oni koji pokušaju da izazovu nerede i incidente biti u tome osujećeni, jer je na ulicama severne Kosovske Mitrovice prisutan veći broj patrola.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić zatražio je večeras od kosovske policije, Kfora i Euleksa da preventivnim merama spreče bilo kakve incidente u tom gradu i na taj način spreče destabilizaciju situacije na severu Kosova.

Rakić je u izjavi Tanjugu pohvalio reakciju pripadnika Kosovske policije večeras u Kosovskoj Mitrovici kada su, kako je rekao, sprečili veći incident i uspeli da liše slobode osobe koje su bile naoružane.

Kosovska policija, Kfor i Euleks treba da povećaju budnost i broj patrola kako bi preventivno delovali u Kosovskoj Mitrovici i sprečili bilo kakve incidente koji bi ugrozili sigurnost građana i situaciju održali mirnom i stabilnom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanski mladići na Kosovu napali srpske!

Izvor: Mondo, 27.Maj.2015

Kosovska policija privela je večeras trojicu maloletnih Albanaca koji su u severnom delu Kosovske Mitrovice napali srpske mladiće, i kod njih našla jedan pištolj i dva noža...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Regionalni komandir policije za sever Kosova Nenad Đurić rekao je da je blagovremenom...

Nastavak na Mondo...

Uhapšeni albanski tinejdžeri zaboli Srbinu nož u grudi

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2015, 15:39

Trojica maloletnih Albanaca koji su u sredu uveče uhapšeni u severnom delu Kosovske Mitrovice kada su pokušali da napadnu grupu srpskih mladića, biće optuženi za pokušaj ubistva Nikole Saveljića na glavnom mostu na reci Ibar, 9. aprila...- Jedan od trojice sinoć privedenih albanskih maloletnika...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.