Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jun.2017, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamski ekstremisti upali u školu na Filipinima

MANILA - Islamski ekstremisti koji su jutros upali u osnovnu školu na jugu Filipina sa nekoliko civila da bi se povukli nakon sukoba sa filipinskim trupama i incident je završen bez žrtava, saopštila je filipinska vojska.

U školi nijedan učenik nije uzet kao talac, izjavio je general Restituto Padilja, opovrgavši tako ranije izvještaje da su islamisti držali nekoliko djece kao taoce, prenio je Rojters.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />Padilja je rekao da vojska istražuje da li se među civilima krije još neki islamista.

Policija je ranije saopštila da je oko tri stotine naoružanih osoba, među kojima i pripadnici Islamskih boraca za slobodu Bangsamora (BIFF), upalo u osnoivnu školu u Pigčavajanu u pokrajini Severni Kotabato, na ostrvu Mindanau.

Pigčavajan se nalazi 190 km južno od Maravija, gdje ekstremisti BIFF-a zajedno sa borcima drugih grupa povezanih sa Islamskom državom od 23. maja pružaju otpor filipinskoj vojsci.

Filipinske snage vazdušne i kopnene snage počele su juče u Maraviju novu ofanzivu na ekstremiste sa ciljem da očiste to područje do Ramazanskog bajrama koji se slavi narednog vikenda.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.