Umesto kartica, u SAD hteo da pošalje lekove

Izvor: Blic, 27.Avg.2015, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto kartica, u SAD hteo da pošalje lekove

BEOGRAD - Carinici su kontrolom poštanskih pošiljaka koje su pristigle u poštu Novi Sad, u jednoj od njih otkrili neprijavljene lekove umesto grafičkih kartica.

Kontrola je sprovedena juče, a u pošiljci je otkriveno 90 ampula "Testosterona"“, 180 tableta leka "Aromasin“ i jedna kutija leka "Pregnyl"“, saopštila je Uprava carina.

Lekovi su otkriveni pošto je jedan Novosađanin pripremio pošiljku za slanje u SAD, prijavivši da šalje grafičke kartice, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja baš tu pošiljku izdvojili za detaljan pregled.

Prilikom kontrole videli su da je zapravo namenjena četvorici muškaraca, a svi navedeni lekovi su hormonskog tipa i između ostalog, služe za lečenje impotencije i smanjenog libida, kao i doping.

U Upravi carina podsećaju da je Zakonom o lekovima i medicinskim sredstvima propisana zabrana prometa lekova poštom.

To podrazumeva da je zabranjeno slanje, odnosno prijem, prenos i uručenje poštanskih pošiljaka koje ih sadrže. Gradjani i dalje u skladu sa Zakonom o spoljnotrgovinskom poslovanju mogu nositi sa sobom lekove za ličnu upotrebu, u količinama potrebnim za uobičajenu terapiju, dok iz navedenih razloga iste ne mogu primati putem poštanskih pošiljaka iz inostranstva, niti ih slati drugima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.