Izvor: Blic, 20.Maj.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen direktor ŠIK "Kopaonik" zbog utaje poreza

Direktor preduzeća ŠIK "Kopaonik" iz Kuršumlije Slaviša Ristić (1959) uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i ugrozio naplatu poreza i poreske kontrole.



Ristić se tereti da je kao predstavnik većinskih vlasnika preduzeća, u više fiktivnih ugovora uknjižio dugove kao investiciona ulaganja i time pribavio sebi i osobama koje zastupa dobit od 18,2 miliona dinara.

On je u preduzeće uneo mašine čija je vrednost bila procenjena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na 100.000 evra, zatim ih naknadno prodao za 6.000 evra, a novac prisvojio i u knjigovodstvu preduzeća tu transakciju prikazao kao ličnu pozajmicu za likvidnost. Osumnjičeni je na taj način prekršio zabranu otuđenja imovine Poreske uprave i onemogućio naplatu u budžet Srbije od oko 2,5 miliona dinara.

Krivična prijava podneta je i protiv finansijskog direktora ŠIK "Kopaonik" Zvezdana Čolovića, direktora preduzeća "Kopaonik lesonit" Dragana Spasojevića iz Kuršumlije i direktora firme "Interkont komerc" Milutina Stevanovića iz Topole, koji su označeni kao Ristićevi saizvršioci u zloupotrebama.

Istražni sudija Okružnog suda u Prokuplju je osumnjičenom Slaviši Ristiću odredio pritvor do 30 dana, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen direktor ŠIK "Kopaonik"

Izvor: RTS, 20.Maj.2009

Uhapšen direkotor ŠIK "Kopaonik", Slaviša Ristić, zbog sumnje da je u poslednjih pet godina počinio više krivičnih dela. Ristić se tereti da je sačinio nekoliko fiktivnih ugovora o preuzimanju duga i pribavio protivpravnu imovinsku korist više od 18,2 miliona dinara. ..Pripadnici Policijske...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.