Tri nedelje od tragedije u Kontrastu još nije otkriven uzrok požara

Izvor: Blic, 18.Apr.2012, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri nedelje od tragedije u "Kontrastu" još nije otkriven uzrok požara

NOVI SAD - Ni posle tri nedelje od tragedije u novosadskoj diskoteci “Kontrast”, gde je smrtno stradalo šestoro mladih, zvaničan uzrok požara još nije utvrđen. Kako “Blic” saznaje, veštačenja koja treba da utvrde uzrok požara nisu završena, a bez njih istraga tapka u mestu.

- Tek nakon što se dobiju nalazi veštačenja na okolnosti koje su dovele do požara, istražni sudija će pristupiti i saslušanju eventualnih svedoka - objašnjava sagovornik "Blica”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Traga se i za snimkom kamere iz kluba koji bi mogao da pomogne u istrazi. Međutim, dim i vatra su te noći u velikoj meri oštetili celu diskoteku, tako da je neizvesno da li će snimci video-nadzora uopšte biti upotrebljivi.

Tokom saslušanja, Alojz G. je negirao krivicu dok su se zakupci branili ćutanjem. Električar Miroslav P. je navodno u policiji priznao da je u „Kontrastu" "petljao” sa strujom na nagovor ove trojice, ali pred istražnim sudijom nije ponovio svoj iskaz. Sva četvorica su u pritvoru Okružnog zatvora na Klisi.

U požaru u „Kontrastu", koji je izbio u noći 1. aprila, poginuli su: Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (26) iz Futoga, državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.

Povezane vesti: Zabrana rada za još osam beogradskih lokala Neki klubovi nemaju čak ni aparat za gašenje požara Električaru platili duplo da "sredi" instalacije u "Kontrastu" Električaru pritvor do 30 dana zbog požara u Kontrastu Sahranjena i šesta žrtva požara u diskoteci "Kontrast"

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nepoznat uzrok požara u "Kontrastu"

Izvor: B92, 18.Apr.2012

Novi Sad -- Ni posle tri nedelje od tragedije u novosadskoj diskoteci "Kontrast", gde je smrtno stradalo šestoro mladih, zvaničan uzrok požara još nije utvrđen, piše Blic...Kako ovaj list saznaje, veštačenja koja treba da utvrde uzrok požara nisu završena, a bez njih istraga tapka u mestu..."Tek...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.