Suđenje Ceci na dan godišnjice ubistva Đinđića: Koliko je nasledila Arkanova udovica?

Izvor: S media, 12.Nov.2012, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Ceci na dan godišnjice ubistva Đinđića: Koliko je nasledila Arkanova udovica?

Ponovljeno suđenje folk pevačici Svetlani Ceci Ražnatović po tužbi Vojislava Ðurkovića iz Bjeljine koji tvrdi da mu duguje 116.063 evra sa kamatama, biće održano 12. marta 2013. godine u Višem sudu u Beogradu.

Ražnatovićeva nije u zakonskoj obavezi da se pojavljuje na ovom suđenju, osim ukoliko je sud pozove radi saslušanja, a njene interese zastupa advokat.

Pevačica osporava dug Ðurkoviću, jer je pare pozjamio njen, sada pokojni, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << suprug Željko Ražnatović Arkan, dok Đurković tvrdi da je Arkan uzeo novac za potrebe svoje supruge i to u njenom prisustvu.

Sud je u julu odbio predlod Ðurkovićevih advokata da se na deo pevačicine kuće u ulici Ljutice Bogdana, koja je već pod hipotekom zbog duga prema državi, stavi privremena mera za zabranu raspolaganja, odnosno da joj se zabrani prodaja.

Ðurkovićevi advokati izjavili su žalbu Apelacionom sudu na tu odluku. Ovaj proces je inače bio je u završnoj fazi, pošto je Prvi osnovni sud krajem 2011. godine naložio prinudnu prodaju dela kuće u ulici Ljutice Bogdana radi namirenja duga Ðurkoviću.

Međutim, Vrhovni kasacioni sud je zimus usvojio pevačicin zahtev za reviziju procesa, ukinuo pravosnažnu presudu kojom je bila obavezana da Đurkoviću isplati dug od 116.063 evra s kamatom i naložio novo suđenje koje je počelo u junu.

Posle te odluke postupak za prodaju dela kuće je automatski obustavljen.

Vrhovni kasacioni sud je u svojoj odluci upozorio da naslednik odgovara za dugove ostavioca samo do visine svog naslednog dela, a na novom suđenju sud treba da utvrdi koliki je deo zaostavštine nasledila Arkanova udovica. Međutim, ostavinski postupak za raspravu Arkanove zaoštavšine je u prekidu, jer se njegovi nasledinci parniče oko raspodele imovine.

(S media/Tanjug)

Foto: Beta, arhiva

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavka suđenja Ceci Ražnatović zbog duga

Izvor: Kurir, 12.Nov.2012

Ražnatovićeva nije u zakonskoj obavezi da se pojavljuje na ovom suđenju, osim ukoliko je sud pozove radi saslušanja, a njene interese zastupa advokat po tužbi Vojislava Đurkovića iz Bjeljine koji tvrdi da mu duguje 116.063 evra sa kamatama..BEOGRAD  - Ponovljeno suđenje folk pevačici Svetlani...

Nastavak na Kurir...

Odloženo suđenje Svetlani Ražnatović

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2012, 01:27

Ponovljeno suđenje folk pevačici Svetlani Ceci Ražnatović po tužbi Vojislava Ðurkovića iz Bjeljine koji tvrdi da mu duguje 116.063 evra sa kamatama odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 12. mart iduće godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.