Izvor: Blic, 05.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud ponovo odlučuje o pritvoru bivšeg vicekonzula

Vanraspravno krivično veće Drugog opštinskog suda u Beogradu ukinulo je danas rešenje o određivanju pritvora bivšem vicekonzulu Srbije u Njujorku Igoru Miloševiću, ali ne i pritvor, odlučujući po žalbi njegovog advokata i vratilo predmet istražnom sudiji na ponovno odlučivanje.



Miloševićev branilac Milan Zindović rekao je Tanjugu da je veće ukinulo rešenje zato što istražni sudija u tom aktu nije jasno obrazložio koje su to "osobite okolnosti" koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ukazuju da bi boravkom na slobodi u toku istrage Milošević uticao na svedoke, odnosno koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Zindović je ukazao da će istražni sudija ponovno odlučivati o predlogu tužilaštva da se Miloševiću odredi pritvor i naglasio da će i na to rešenje imati pravo žalbe.

Istražni sudija Drugog opštinskog suda u Beogradu odredio je u četvrtak rano ujutru pritvor do 30 dana Miloševiću i pokrenuo istragu protiv njega zbog sumnje da je Miladinu Kovačeviću, kome su američke vlasti oduzele pasoš, izdao privremenu putnu dozvolu. Više o tome možete pročitati ovde.

Srbija nema dokaze da pokrene postupak protiv Kovačevića

Ministarka pravde Snežana Malović kaže da Srbija ne raspolaže dokazima na osnovu kojih bi pokrenula postupak protiv studenta Miladina Kovačevića, optuženog u SAD, i da se o tom slučaju vode razgovori sa Amerikom.

"Ako bi Amerika ustupila Srbiji fotokopiju dokaza o krivičnom delu koje je Kovačević tamo počinio, bilo bi moguće da mu se sudi ovde", rekla je Malovićeva za "Večernje novosti".

Prema njenim rečima, Ministarstvo pravde Srbije nije dobilo nikakav zvaničan zahtev SAD koji se odnosi na taj predmet.

Miladin Kovačević optužen je za prebijanje kolege u Bingemntonu, gde studira. On je uz kauciju pušten iz pritvora, ali se potom vratio u Srbiju i nije se odazvao pozivu američkog suda.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sud ponovo odlučuje o pritvoru konzula

Izvor: Mondo, 05.Sep.2008

Vanraspravno krivično veće Drugog opštinskog suda u Beogradu ukinulo je u petak rešenje o određivanju pritvora bivšem vicekonzulu Srbije u Njujorku Igoru Miloševiću, ali ne i pritvor. Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je da bi ako bi SAD Srbiji ustupile predmet, odnosno fotokopiju...

Nastavak na Mondo...

Ponovo o pritvoru vicekonzula

Izvor: B92, 05.Sep.2008

Beograd -- Drugi opštinski sud u Beogradu ukinuo je rešenje o određivanju pritvora bivšem vicekonzulu Srbije u Njujorku Igoru Miloševiću... Međutim, odlukom nije ukinut i sam pritvor, već je, po žalbi Miloševićevog advokata, predmet vraćen istražnom sudiji na ponovno odlučivanje...Miloševićev...

Nastavak na B92...

Slučaj Milošević vraćen istražnom sucu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Sep.2008

Bivšem vice-konzulu Srbije u New Yorku, Igoru Miloševiću, ukinuto je rješenje o odredjivanju pritvora, ali ne i pritvor, jer bi on "na slobodi mogao utjecati na svjedoke". Predmet je vraćen istražnom sucu.  Pr ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.