Šarić neće još dugo bežati

Izvor: B92, 04.Maj.2012, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šarić neće još dugo bežati"

Beograd -- Za poslednje četiri godine razbili smo više od dvadeset velikih kriminalnih klanova, kaže tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Miljko Radisavljević.

"Među njima su poznati međunarodni klanovi - zemunski, Darka Šarića, Darka Eleza, Ivana Pavlovića Ikera, Đorđa Mehovića, i oni manje poznati, ali jednako opasni, koji su rasturali narkotike po Srbiji i trovali decu po školama", kaže on u intervjuu za "Novosti".

"Ponosan sam što smo 211 pripadnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tih klanova do danas procesuirali, a taj broj je znatno veći ako dodamo one koji su uhapšeni i procesuirani u drugim zemljama sa kojima smo sarađivali. Borba protiv narko-mafije, kroz razne akcije, uključujući i Balkanskog ratnika, nešto je što ću pamtiti. Pokazali smo celom svetu da je Srbija država časnih i hrabrih ljudi, da ne tolerišemo kriminal i da smo spremni i sposobni da se sa njim obračunamo", dodaje tužilac.

Radisavljević, ipak, smatra da je moglo i bolje.

”Moj životni moto je da uvek može više i bolje! Mogli smo da imamo još bolje rezultate u oduzimanju imovine proistekle iz krivičnih dela. Dosadašnja iskustva pokazuju da kriminalne grupe nisu previše zazirale od zatvorskih kazni, ali se plaše da će izgubiti ekonomske imperije i luksuz na koje su navikli. Nismo se u dovoljnoj meri bavili kriminalnim organizacijama u pojedinim većim gradovima u Srbiji. Posvetićemo im dodatnu pažnju u narednom periodu”, kaže on.

Šarićeva kriminalna grupa, prema njegovim rečima, razbijena je potpuno.

”Biti begunac i nije baš status koji može dugo da traje. Pre ili kasnije završava se hapšenjem, i tako će biti i sa Šarićem! Slažem se da je organizovani kriminal u Srbiji razbijen. Gde su sada mafijaški donovi iz devedesetih? Gde su imena poznata u podzemlju, poput Joce Amsterdama ili Andrije Draškovića, Luke Bojovića ili Vladimira Milisavljevića Budale? U zatvorima! Ali sam istovremeno i oprezan. Naivno je verovati da je problem organizovanog kriminala rešen zbog njegove sposobnosti da se brzo revitalizuje. Ne smemo dozvoliti da na mesto uništenih organizacija stupe nove. To nam se jednom već desilo”, ističe on.

Radisavljević se slaže sa direktorom policije Miloradom Veljovićem da se steže obruč oko Darka Šarića.

"Zajedno sa BIA i policijom radimo na tome da još nekoliko imena koja su u bekstvu dožive sudbinu Bojovića ili Milisavljevića. Mogu da se složim sa direktorom policije da kriminalci više nemaju sigurnu kuću nigde. Siguran sam da će se na kraju naći tamo gde im je i mesto - u zatvoru”, zaključio je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radisavljević: Šarić neće još dugo bežati

Izvor: S media, 04.Maj.2012

Za poslednje četiri godine razbili smo više od dvadeset velikih kriminalnih klanova, najviše onih koji su radili sa narkoticima, kaže za "Novosti" tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Miljko Radisavljević..."Među njima su poznati međunarodni klanovi - zemunski, Darka Šarića, Darka...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.