Protest u Kairu, troje mrtvih

Izvor: Akter, 14.Avg.2014, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Kairu, troje mrtvih

Najmanje tri osobe poginule su danas u Kairu tokom nereda posle protesta pristalica svrgnutog predsednika Muhameda Mursija

Protesti su održani na godišnjicu krvavih sukoba na demonstracijama islamista.

Mesec dana posle svrgavanja Mursija, 14. avgusta 2013, snage bezbednosti okončale su u krvavim sukobima proteste na dva trga u Kairu, a život je u sukobima tada izgubilo više od 700 ljudi, prema zvaničnim podacima.

Mursijeve pristalice održale su danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << skup pod sloganom "Tražimo kaznu", ali je odziv bio slab.

Dve osobe poginule su u sukobima policije i islamističkih demonstranata u zapadnom delu Kaira, naveli su zvaničnici.

Treća osoba stradala je u sukobima pristalica i protivnika Mursija, na severu grada, dodali su ti izvori.

Snage bezbednosti rasturile su suzavcem tri skupa podrške Mursiju u Aleksandriji, i mestu Kerdasa, u blizni Kaira, gde je takodje bilo sukoba demonstranata i policije.

Slični neredi izbili su i u četvrti Matarija, na severu grada i u Čarkiji.

Ukupno je 14 osoba povredjeno, a 114 ljudi je uhapšeno zbog nereda, na različitim skupovima u zemlji, navelo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krvava godišnjica: U Kairu ubijeni demonstranti

Izvor: SandzakPress.net, 15.Avg.2014, 01:21

Egipat – Četiri osobe su ubijene u Kairu, a najmanje 63 su privedene kad su egipatske snage sigurnosti pokušale razbiti skupove koje su organizirale pristalice svrgnutog predsjednika Muhameda Mursija, kako bi obilježili godišnjicu krvave akcije usmjerene protiv demonstranata koji su u Kairu i Gizi...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.