Policija privela direktora Ratka Mitrovića i njegovog sina

Izvor: Blic, 25.Apr.2012, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija privela direktora "Ratka Mitrovića" i njegovog sina

Kragujevac - Policija je jutros uhapsila vlasnika firme „Neimar“ i većinskog vlasnika građevinskog preduzeća „Ratko Mitrović“ Dragoljuba Pantića, njegovog sina Jovana Pantića, kao i jednog od odgovornih u firmi Mehsada Husaka, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Oni su, kako se sumnja, na fiktivan način zadužili preduzeće „Ratko Mitrović" i izazvali stečaj, jer su iz ovog preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prelili 1.300.000 evra u drugu firmu, u „Neimar".

Zbog postupaka novih vlasnika nekada uspešna firma „Ratko Mitrović" je zapala u probleme, a 110 radnika je ostalo bez posla.

Od 11. aprila je više od 40 radnika započelo štrajk glađu, koji je trajao i za Uskrs. Gladovanje su prekinuli prošlog vikenda, ali je protest nastavljen u zgradi preduzeća. Njima se duguju neisplaćene zarade u prosečnoj vrednosti od po 130.000 dinara, a doprinosi za PIO im nisu uplaćivani od 2009. godine.

Povezane vesti: Radnici koji štrajkuju glađu i treću noć u zgradi firme

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.