Izvor: Politika, 03.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija na tragu Milovanoviću

Posle anonimnih dojava da se Željko Milovanović, osumnjičeni za likvidaciju Ive Pukanića, suvlasnika i direktora hrvatskog nedeljnika „Nacional” i njegovog saradnika Nike Franjića u Zagrebu, nalazi u Višegradu i da se sprema da prebegne u Srbiju ili Crnu Goru, policijske patrole Republike Srpske pojačale su kontrolu vozača i putnika na svim putevima u okolini Višegrada, Bijeljine i Zvornika.

Darko Ilić, predstavnik Specijalnog tužilaštva RS potvrdio je juče da >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << policija i dalje intenzivno traga za Milovanovićem.

Gojko Vasić, načelnik Uprave kriminalističke policije RS rekao je novinarima da je policija tokom prethodne noći u potrazi sa Milovanovićem pojačala aktivnosti na području Bijeljine, Zvornika i Višegrada. On je novinarima potvrdio da je anonimna dojava o prebivalištu Milovanovića stigla sa područja Sarajeva.

Prema pisanju sarajevske dnevne štampe, policija Republike Srpske je imala informaciju da Milovanović nije napustio područje tog entiteta. Mediji navode da je policija pojačala kontrolu posle anonimne telefonske dojave sa mreže 061 (BiH Telekom) da se Milovanović kod Višegrada sprema da pređe granicu između BiH i Srbije.

Policija je, podsetimo, našla kacigu identičnu onoj koju je koristio vozač skutera, koji je 23. oktobra doneo eksplozivnu napravu pred zgradu „Nacionala”. Nađene su i ručne radio-stanice, desetak mobilnih telefona sa karticama, zatim sistem za navigaciju dži-pi-es, veća količina evra u apoenima od pet stotina, elektronska oprema za praćenje lica i obezbeđenje objekata. Policija je našla i pasoš američkog Svetskog centra za usluge, izdat na ime Željka Milovanovića.

Kako su mediji već objavili, Milovanović zvani Gavra ili Crveni vetar, bivši je pripadnik ozloglašene jedinice za specijalne operacije, kojom je komandovao Milorad Ulemek Legija, prvooptuženi za ubistvo premijera dr Zorana Đinđića. Milovanović je u leto 2005. bio uhapšen u BiH, ali je uspeo da pobegne čuvarima kada je vođen na lekarski pregled. Na osnovu poternica srpskog pravosuđa, u julu 2005. je uhašen u Doboju, ali kada je utvrđeno da nema državljanstvo Srbije, pušten je iz pritvora.

D. S. V.

[objavljeno: 04/11/2008]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pukanićev ubica u Beogradu ?

Izvor: 24sata, 03.Nov.2008

Organi Hrvatske i BiH nastavili su juče intenzivno da tragaju za Željkom Milovanovićem (42), koji je osumnjičen za ubistvo Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića. Dopisnik Hrvatske televizije iz Beograda javio je, pozivajući se na izvore u hrvatskoj policiji, da bi Milovanović uskoro...

Nastavak na 24sata...

MILOVANOVIĆ HAPŠEN U SRPSKOJ JOŠ 2005.

Izvor: Kurir, 04.Nov.2008, 14:37

BANJALUKA, 4. NOVEMBRA (SRNA) - Policija Republike Srpske (RS) uhapsila je 2005. godine po međunarodnoj potjernici Željka Milovanovića, osumnjičenog za ubistvo Ive Pukanića i Nike Franjića, ali ga je Sud BiH pustio na slobodu, jer je imao državljanstvo BiH, izjavio je načelnik Uprave kriminalističke...

Nastavak na Kurir...

Prijava protiv Matanićevog advokata

Izvor: B92, 04.Nov.2008

Zagreb -- Zagrebačka policija podigla krivičnu prijavu protiv advokata Zorana Pilipovića zbog odavanja službene tajne. Stanko Subotić najavljuje prijavu protiv Nacionala... On je u javnost izneo pojedinosti razgovora sa osumnjičenim Robertom Matanićem, iako u tom trenutku nije bio angažovan kao...

Nastavak na B92...

"Zoljom" nišanio Dodika

Izvor: Večernje novosti, 04.Nov.2008

Željko Milovanović, osumnjičeni za ubistvo Ive Pukanića, vlasnika nedeljnika "Nacional", i šefa marketinga ovog lista Nike Franjića, u maju 2006. godine trebalo je da izvede atentat na premijera RS

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.