Pevač Luis poginuo u saobraćajnoj nesreći

Izvor: Blic, 31.Jul.2011, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pevač Luis poginuo u saobraćajnoj nesreći

MUP Srbije je saopštio da su poznati pevač Ljubiša Stojanović Luis (59) i neimenovani mađarski državljanin poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći jutros oko 4.30 sati, na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada, kod naselja Feketić.

U saopštenju se navodi da je do nesreće došlo tako što je Luis, koji je vozio „krajsler" beogradskih registarskih oznaka, iz zasad neutvrđenih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku i sudario se s „fordom" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mađarskih registarskih oznaka koji je dolazio iz suprotnog pravca. Vozači su podlegli povredama na mestu događaja, saopštila je policija.

Detalji sahrane biće naknadno saopšteni

Porodica Ljubiše Stojanovića Luisa se saopštenjem zahvalila "svima na razumevanju u ovim teškim i bolnim trenucima."

Svi detalji oko sahrane biće naknadno objavljeni, piše u saopštenju.

U nesreći je povređeno šestoro osoba. Najteže povrede zadobili su majka i dvoje dece iz drugog automobila, R. Ž. (33), njen osmogodišnji sin R. A. i petogodišnja ćerkica R. R, svi mađarski državljani. Oni su primljeni na Urgentno odeljenje Opšte bolnice u Vrbasu sa teškim telesnim povredama. Trenutno su, kako su potvrdili lekari, pod anestezijom smešteni na odeljenje Intenzivne nege i nisu u životnoj opasnosti.

Troje Luisovih saputnika, A. D. (51), S. D. (39) i K. N. (30), lakše su povređeni i pušteni su na kućno lečenje posle pružene lekarske pomoći.

Luisovi saputnici spavali u trenutku nesreće

Jedan od muzičara koji je bio sa Luisom u trenutku nesreće rekao je agenciji Beta da ne zna kako je došlo do nesreće, jer su u tom momentu spavali svi putnici u automobilu koji je vozio pevač.

- Automobil u kome smo bili je potpuno uništen - rekao je muzičar koji je bio sa Luisom u kolima.

Poznati pevač bavio se muzikom od 1970. godine, a nadimak je dobio kada je imao devet godina jer je uspešno izvodio pesme Luisa Armstronga. Bio je među prvima koji je kombinovao džez sa srpskim folklorom, a 1980. godine je snimio prvi album pod imenom „Ne kuni me, ne ruži me, majko", koji je uspešno prodavan u Srbiji i Jugoslaviji.

Zajedno sa srpskim bendom „Flamingosi", pobedio je na Beoviziji 2006. godine sa pesmom "Ludi letnji ples".

Dvaput se ženio i razvodio. Živeo je sa nevenčanom suprugom Silvanom i imao šestoro dece.

Povezane vesti: Tako je živeo Luis: Voleo je decu i muziku, plašio se da će ostariti sam

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poginuo Luis: Kobno preticanje!

Izvor: S media, 31.Jul.2011

Pevač Ljubiša Stojanović Luis (59) poginuo je, u nedelju ujutru oko pet sati, u lančanom sudaru nekoliko automobila između Feketića i Vrbasa. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da je Stojanović izazvao sudar prelaskom u suprotnu traku. ..Poznati muzičar i pevač Ljubiša Stojanović...

Nastavak na S media...

CRNI NIZ! Luis poginuo u saobraćajnoj nesreći!

Izvor: Svet, 31.Jul.2011

Pevač Ljubiša Stojanović Luis (59) poginuo je jutros oko 5 sati u lančanom sudaru nekoliko automobila između Feketića i Vrbasa, kod mesta Mali Iđoš. Luis je išao iz Subotice ka Novom Sadu. Pokušao je da pretekne vozilo i potom se direktno sudario sa automobilom mađarskih registarskih oznaka...

Nastavak na Svet...

Pevač Luis poginuo u saobraćajnoj nesreći

Izvor: Svet plus, 31.Jul.2011

Jutros oko pet časova u lančanom sudaru na putu između Feketića i Vrbasa, poginuo je pevač Ljubiša Stojanović Luis.

Nastavak na Svet plus...

Luis kriv za sudar?

Izvor: Radio 021, 31.Jul.2011

Pevač Ljubiša Stojanović Luis (59) poginuo je tako što je svojim "krajslerom" pokušao da obiđe vozilo, pri čemu je naleteo na automobil iz suprotne trake i na mestu ubio mađarskog državljanina Andraša Legradija (34).  

Nastavak na Radio 021...

Poginuo Ljubiša Stojanović Luis

Izvor: Story, 31.Jul.2011

Pedesetdevetogodišnji pevač poginuo je 31.jula oko pola pet sati u lančanom sudaru nekoliko automobila kod mesta Mali Iđoš između Feketića i Vrbasa

Nastavak na Story...

MUP: LUIS IZAZVAO SUDAR

Izvor: Kurir, 31.Jul.2011

BEOGRAD - Do saobraćajne nesreće u kojoj je danas poginuo pevač Ljubiša Stojanović Luis, došlo je tako što je Stojanović, kao vozač "krajslera" beogradskih registarskih oznaka, iz za sada neutvrđenih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku, saopštio je MUP Srbije...Prema saopštenju MUP-a,...

Nastavak na Kurir...

Luis poginuo na licu mesta

Izvor: Glas javnosti, 01.Avg.2011, 07:21

NOVI SAD - Pevač Ljubiša Stojanović Luis poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče ujutru oko 4.30 časova na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada, kod naselja Feketić...Nesreća se dogodila kada je vozač "krajslera" beogradskih registarskih oznaka, Ljubiša...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.