Otvoren sajam bezbednosti

Izvor: Akter, 13.Okt.2015, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren sajam bezbednosti

Ministar policije Nebojiša Stefanović danas je u Beogradu otvorio peti Međunarodni sajam bezbednosti objekata, infrastrukture, lica i poslovanja (ISEC)

Stefanović je tom prilikom poručio da treba još više raditi na osavremenjavanju rada policije.

"Samo savremena policija je efikasna, ona mora da bude korak ispred kriminalaca, a ne da kaska za njima", istakao je Stefanović, na sajmu na kojem izlagači predstavljaju najnovija dostignuća i tehnologije u oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << bezbednosti.

Dodao je da će policija svakog meseca dobijati "neku novu stvar" i najavio da će ukoro dobiti i helikopter, koji je "nekoliko godina neiskorišćen stajao".

Stefanović je kazao da će se zbog veće bezbednosti građana, policija okrenuti novim partnerstvima, kao što je saradnja sa privatnim obezbeđenjem.

Predstavnik Privredne komore Srbije Ješa Erčić rekao je da je Srbija potpuno normativno uredila oblast privatnog obezbeđenja, koja je postala efikasna uvođenjem licenciranja.

"Moramo poboljšati saradnju privatnog i javnog obezbeđenja, radi spečavanja kriminaliteta", kazao je Erčić.

Posetioci mogu da se upoznaju sa nanotehnologijom, vide termalne kamere, alarmne sisteme, pa čak i detektore za špijunsku opremu.

Na sajmu je štand i Ministarstva unutrašnjih poslova, koje je predstavilo opremu koju koristi u istraživanju mesta zločina i za oktrivanje sajber kriminala. Posetioci mogu da vide oklopni transporter "Lazar 2".

Od svog osnivanja 2010.godine, ISEC svake godine okupi oko 150 domaćih, regionalnih i stranih brendova i dovede ih u poslovni kontakt sa preko 2.500  profesionalaca iz oblasti bezbednosti iz Srbije, regiona i više od 20 zemalja sveta.

Sajam će trajati do petka, 16. oktobra.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren sajam bezbednosti u Beogradu

Izvor: RTS, 13.Okt.2015

Ministar policije Nebojša Stefanović otvorio je peti Međunarodni sajam bezbednosti objekata, infrastrukture, lica i poslovanja (ISEC) na kojem je poručio da treba još više raditi na osavremenjivanju rada policije. . "Samo...

Nastavak na RTS...

Stefanović: Samo savremena policija bože da bude efikasna u borbi protiv krininala

Izvor: Beta Video, 13.Okt.2015

BEOGRAD - Ministar policije Nebojiša Stefanović rekao je ``samo savremena policija je efikasna, ona mora da bude korak ispred kriminalaca, a ne da kaska za njima``, istakao je Stefanović, na sajmu na kojem izlagači predstavljaju najnovija dostignuća i tehnologije u oblasti bezbednosti.(CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.